Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

Hakola ja Jylhä välieriin Otepään sprintissä

Yhdeksänneksi sivakoinut Ristomatti Hakola ja 11:nneksi hiihtänyt Martti Jylhä ylsivät välieriin asti maastohiihdon maailmancupin sprintissä Viron Otepäässä. Naisissa paras suomalainen oli 24:nneksi päätynyt Krista Pärmäkoski.

Miesten sprintissä parhaat suomalaistykit olivat Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä. Aika-ajossa Hakola oli viides ja Jylhä kymmenes.

"Hyvältä maistuva välieräpaikka, hyvä kenraali Lahtea kohden. Ei niitä välieräpaikkoja liikaa ole tullut, hienoa että sinne pääsi. Voi olla tyytyväinen. Aika-ajossa elämäni paras sija, alkuerässä sovittiin Martin kanssa, että pidetään hyvää vauhtia ja se onnistui, molemmat jatkoon. Välierässä oli vähän takki tyhjä, ei ihan happo poistunut sillä lailla kuin voisi poistua", Hakola kertoi lauantaista.

"Voi olla tyytyväinen. Tämän viikon harjoitukset eivät ehkä olleet ihan optimaalisia tätä kisaa ajatellen. Tosi huonosti palautui aina edellisestä hiihdosta, oli vähän liian hapokasta välierähiihto," Jylhä puolestaan tuumi.

Pisteille miehissä ylsivät myös 28:nneksi hiihtänyt Anssi Pentsinen ja heti uransa ensimmäisessä maailmancupin kilpailussa Heikki Korpela, joka oli 29:s. Lauri Vuorinen jäi aika-ajoon, sijoitus oli 38:s.

Lämpimässä kelissä ja tykkilumella hiihdetystä kisasta voiton nappasi sprintticupissa nyt toisena oleva Norjan Johannes Kläbo ennen maanmiestään, ja kokonaistilanteessa kolmospaikkaa miehittävää Finn Hagen Kroghia. Venäjän Sergei Ustjugov painoi kolmanneksi ja cupin kärkinimi, Italian Federico Pellegrino neljänneksi.

Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski (24.) ja Katri Lylynperä (27.) ottivat maailmancupin pisteitä. Susanna Saapunki (42.), Andrea Julin (45.) ja Leena Nurmi (56.) eivät selvinneet eriin.

"Ihan ok-tatsi. Tietysti näkyy, että on kaksi kovaa matkustuspäivää. Tätkeintä oli saada kova aukaisu huomiselle, huominen on tärkeämpi matka näissä kisoissa. Väsyneeltä tuntui keho, kun korkealta tulee alas ja on toinen päivä alhaalla, niin ei ole minulle varmasti se helpoin päivä", Pärmäkoski summasi.

Voiton vei sprintticupissa kakkosena oleva Ruotsin Stina Nilsson ennen norjalaiskaksikkoa Maiken Caspersen Falla - Heidi Weng, jotka ovat kokonaistilanteessa ensimmäisenä ja kolmantena.

Linkit:
Miesten kisan tulokset
Miesten sprintticupin tilanne

Naisten kisan tulokset
Naisten sprintticupin tilanne

Jutun kuva: SHL/Touho Häkkinen.