4.1.2004← Takaisin

Zonta yllätysvoittoon - Lindström toinen, Ahonen kolmas

Innsbruckin Bergiesel-mäen virtaukset olivat sunnuntaina yllätyksiä täynnä. Saksan-Itävallan mäkiviikon kolmannen osakilpailun voittoon nousi Slovenian Peter Zonta, seuraavilla sijoilla Suoman Veli-Matti Lindström ja Janne Ahonen.

Kilpailu oli ensimmäisen kierroksen jälkeen huipputasainen. Johdossa oli upean 131,5 metrin hypyn tehnyt Itävallan kokenut Martin Höllwarth. Hänestä 3,7 pisteen päässä oli Norjan Lars Bystöl, josta Janne Ahonen puolestaan oli jäljessä vain 0,5 pistettä hypättyään kierroksen pisimmän hypyn 132,5 metriä. Ahonen sai tasajalka-alastulon vuoksi antaa tasoitusta pisteissä, joita kertyi yhteensä 135,0.  Neljäntenä oli mäkiviikkoa ja maailmancupia johtava Norjan Sigurd Pettersen vain 0,2 pistettä Ahosen perässä ja Itävallan Thomas Morgenstern puolestaan 1,5 pistettä Pettersenistä. Suomen Veli-Matti Lindström oli yhdentenätoista 10 pistettä kärkeä jäljessä.

Toinen kierros oli yllätyksiä täynnä. Virtaukset muuttuivat loppua kohden ja tosi ponnistajat palkittiin. Uransa ensimmäiseen maailmancupin voittoon nousi ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksantena ollut Slovenian Peter Zonta. Zonta hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 128 metriä ja toisella kierroksen komeimman hypyn 128,5 metriä ja keräsi yhteensä 265,2 pistettä. Se riitti voittoon ennen toista nousijaa, Suomen Veli-Matti Lindströmiä, joka näin kipusi sijalta 11 toiseksi. Ensimmäisen kierroksen kolmen kärjestä pintansa piti vain Janne Ahonen, joka hyppäsi toisellaan 121 metriä ja keräsi yhteensä 253,8 pistettä, kymmenyksen vähemmän kuin Lindström. Neljänneksi tuli Norjan Sigurd Pettersen ja viidenneksi sijoittui Itävallan Martin Höllwarth.

Muista suomalaisista myös Matti Hautamäki paransi toisella asemiaan. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 24:s ja lopputuloksissa 18:s. Toiselle kierrokselle selvisi myös Tami Kiuru, jonka sijaksi tuli 29:s. Akseli Kokkosen ja Jussi Hautamäen osalle tuli vain yksi hyppy Innsbruckin Bergieselin mäestä. Kokkosen sijaksi tuli 33:s ja Jussi Hautamäen 45:s.