Uutisen päiväys

17.1.2017← Takaisin

Yli tuhat koululaista liikkui Lasten Lumipäivillä pääkaupunkiseudulla

Lasten Lumipäivät -kiertue oli menestys pääkaupunkiseudulla. Helsinki avasi viime viikolla vuoden 2017 Lasten Lumipäivät -kiertueen vetämällä Paloheinän ulkoilualueen täyteen lumilajeihin tutustuvia lapsiperheitä ja myös Vantaalla kävijöitä riitti myrskystä huolimatta.

Maanantaina vuorossa oli Espoon tapahtuma, joka pisti vielä Helsinkiä ja Vantaatakin paremmaksi.

”Meillä meni 300 kävijän raja rikki. En osaa edes oikein laittaa tunnelmaa sanoiksi, kun oli niin loistava meno. Lisäksi meillä oli täydellinen talvisää, muutama aste pakkasta ja lähes tyyntä”, Espoon tapahtuman vastuuhenkilö Jari Virtanen kertoo tyytyväisenä.

Sekä Helsingissä, Vantaalla että Espoossa myös koululaisten päivätapahtumat menivät vauhdilla täyteen ja yhteensä Lasten Lumipäivät liikutti pääkaupunkiseudulla yli tuhatta alakoululaista.

”Molemmat päivät mentiin hymyssä suin, niin opettajat kuin oppilaat”, Virtanen kertoo.

Kiertue jatkaa kulkuaan kohti Hämeenlinnaa

Lasten Lumipäivillä tutustutaan hauskoihin lumella liikkumisen muotoihin erilaisten rastien kautta. Tapahtuma-alueella rasteina ovat suksicrossi, lumileikit, mäkihyppy ja ampumahiihdon tarkkuuspisteet. Lasten Lumipäivien rastit on suunniteltu sopimaan niin ensimmäisiä kertoja lumella liikkuville kuin kokeneemmillekin liikkujille.

”Meillä oli kaiken tasoisia lapsia ja vaikka osalle lumella ja suksilla liikkuminen oli aluksi hankalaa, niin kaikki suoriutuivat rasteista hienosti ja ansaitsivat diplominsa. Kokeneemmat suksilla liikkujat uskaltautuivat testaamaan myös minihyppyriä”, Virtanen kertoo.

Lasten Lumipäivät -kiertue ei suinkaan päättynyt Espooseen. Torstaina ja perjantaina kiertue on Hämeenlinnassa, josta se jatkaa kulkuaan Tampereelle. Koko kiertueaikataulun näet täältä.

Lisätietoja:
Jari Virtanen, tapahtuman vastuuhenkilö Espoo, p. 040 5627724
Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter.