6.3.2010← Takaisin

Yhdistetyn hiihto Mannisen juhlaa

Salpausselän kisoissa kilpailtiin lauantaina yhdistetyn toinen gundersen-kilpailu. Hannu Manninen piti sanansa ja paransi sijoitustaan perjantain toisesta sijasta. Manninen nousi hienolla hiihdolla kilpailun voittoon.

Lahden Salpausselällä lauantaina kisattu miesten 10 kilometrin yhdistetyn hiihto päättyi suomalaisjuhliin. Hannu Manninen otti selvän niskalenkin itävaltalaisesta Felix Gottwaldista, joka jäi suomalaisesta 28,4 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui ranskalainen Jason Lamy Chappuis, jolle kaulaa Manniseen kertyi 35,9 sekuntia.
    Anssi Koivuranta oli Mannisen jälkeen paras suomalainen. Koivuranta sijoittui kuudenneksi. Janne Ryynänen oli 16. ja Jaakko Tallus 32.
    Ladulle ensimmäisenä startannut Itävallan Bernhard Gruber johti vielä ensimmäisellä väliaikapaikalle tultaessa, mutta Mannisen tiukka kiri auttoi suomalaisen komeaan voittoon kotiyleisön edessä.
    Manninen tyytyväinen viikonloppuun

Hannu Manninen
    oli todella tyytyväinen Lahden Salpausselän viikonloppuun. Eilen yhdistetyn 15 kilometrin kilpailussa mies sijoittui toiseksi, ja tänään yhdistetyn 10 kilometrin kilpailussa Manninen voitti kilpailun näytöstyyliin.
    - Olen todella tyytyväinen tähän viikonloppuun, sillä hypyt onnistuivat todella hyvin koko viikonlopun ja hiihto oli kauden parasta täällä Lahdessa.
    - Tänään ennen kilpailua olin luottavainen, sillä 45 sekuntia kärkeen ei ollut paljon ja se antoi hyvät mahdollisuudet kilpaisun voittoon minulle.
    Suomalaisjuhla miellytti Savolaista
    Suomen yhdistetyn joukkuetta valmentava Kimmo Savolainen oli kisan jälkimainingeissa tyytyväinen mies. Vancouverin pettymysten jälkeen yhdistetyn hiihdon suomalaismenestys maistui hyvältä.
    - Tuntuu hyvältä. Tämän päivän menestys antaa uskoa siihen, että voimme menestyä ensi kaudella, Savolainen myhäili.
    Hannu Mannisen voitto ja Anssi Koivurannan kuudes tila tekivät kisasta mieluisan suomalaisnäkökannasta.
    Entistä makeamman voitosta tekee se, että se tuli kotiyleisön edessä.
    - Lahti on maailmancup-sirkuksen ylivoimaisesti paras näyttämö, Savolainen päätti.