Uutisen päiväys

23.6.2011← Takaisin

Vuokatin Aateli Race vilisee huippuja

Juhannuksen jälkeen seitsemättä kertaa järjestettävä maastojuoksu- ja rullahiihtotapahtuma Vuokatin Aateli Race kokoaa kovatasoisen osanoton. 30 naisen ja 50 miehen joukkoon mahtuu mm. ampumahiihdon maailmanmestari ja maailman cupin voittaja Kaisa Mäkäräinen, 15 km:n maailmanmestari Matti Heikkinen ja muut suomalaiset Oslon MM - menestyjät kuten Aino-Kaisa Saarinen ja Krista Lähteenmäki.

Kansainvälistä väriä kisaan tuovat venäläiset sprinttihiihdon hallitseva olympiavoittaja Nikita Kriukov ja olympiahopeamitalisti Alexander Panzhinsky. Vuokatissa leireilevät hiihdon A- ja B – maajoukkueet, nuorten MM – ryhmä sekä ampumahiihdon maajoukkueet ovat mukana lähes kokonaisuudessaan. Maajoukkueurheilijoita haastaa kansallinen kärki mm. tuore Maestro – voittaja Mona-Liisa Malvalehto.

Ensi kertaa käytävään Junior Vuokatin Aateli Race kisaan (ti 28.6) osallistuu lähes 50 nuorta alle 18 v. hiihtäjää.

Tiistai-iltana (28.6) hiihdetään ”Vaaran maili” eli 1,6 km prologi vapaalla tyylillä Vuokatinvaaran nousuun. Keskiviikkona (29.6) kisa jatkuu aamulla Aatelin Linnan ja Vuokatinrinteiden maastossa naisten 3 km ja miesten 4,5 km maastojuoksulla. Lähtöjärjestys sekä lähtövälit kisan päättävään vapaan tyylin rullahiihtoon määräytyy prologin ja juoksun yhteisajasta. Naiset hiihtävät 10 km ja miehet 15 km. Vapaan tyylin rullahiihto-osuus kulkee urheiluopiston uusitulla rullaradalla ja sieltä kevyen liikenteen väylää pitkin Vuokatinvaaran päälle.

Tilaisuus on yleisölle maksuton.
 

Kilpailusta tulee 45 min lähetys YLE TV2:lla la 2.7 klo 15.45 alkaen.

 

Tarkempaa tietoa kilpailusta (lähtölistat, kartta jne.) osoitteessa www.vuokattiskiteam.fi

 

Tiedustelut: Hannu Koivusalo, hannu.koivusalo@vuokatti.net tai 050 407 7500