29.12.2003← Takaisin

Voitto Norjaan- suomalaismenestys jäi vaisuksi Saksan-Itävallan mäkiviikon avauksessa

Norjan Sigurd Pettersen oli Oberstdorfin mäkikilpailun ehdottomasti paras hyppääjä. Mäkiennätyksellä, 143,5 metriä, hän otti ylivoimaisen voiton kilpakumppaneistaan. Suomalaisten kokonaismenestys jäi selvästi alle odotusten, paras oli Tami Kiuru, joka oli 12:s.

Sigurd Pettersen oli hyvässä vedossa Oberstdorfissa jokaisella hypyllään. Uusitun mäen hurjaan mäkiennätykseen, 143,5 metriä, päättyneessä kilpailussa hänelle ei ollut vastusta. Ensimmäisellään norjalainen hyppäsi 133 metriä. Voitto tuli 295, 2 pisteellä ja 22,5 pisteen erolla Itävallan nuoreen Thomas Morgensterniin, joka osoitti toipuneensa täysin Rukalla mäen maailmancupin avauksessa sattuneesta loukkaantumisesta. Morgenstern hyppäsi 132,5 ja 129 metriä ja sai jokaiselta tuomarilta molemmista hypyistään 19 pistettä, yhteensä pisteitä tuli 272,7.. Ensimmäisen kierroksen seitsemänneltä sijalta kolmanneksi nousi toinen itävaltalainen, Martin Höllwarth 269,1 pisteellä.

Tami Kiuru oli paras suomalainen jo ensimmäisellä kierroksella, jolla hän sijoittui 12:ksi. Toisen kierroksen 128 metriä piti Kiurun sijan ennallaan. Pisteitä hänelle kertyi 252,0.

Janne Ahonen nosti toisella kierroksella sijoitustaan pari sijaa 15:sta 13:een. Nuori Akseli Kokkonen oli Oberstdorfin uusittuun mäkeen suomalaisista tyytyväisin. Toisen kierroksen 127 metriä nosti Kokkosen sijalta 19 sijalle 16.

Suomen joukkueesta Janne Happonen, Jussi Hautamäki, Matti Hautamäki ja Veli-Matti Lindström kaikki karsiutuivat kilpailun toiselta kierrokselta.