Uutisen päiväys

18.12.2010← Takaisin

Vilegzhanin niukkaan voittoon La Clusaz’ssa

  Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään miesten 30 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla. Kisan voittoon hiihti Venäjän Maksim Vilegzhanin. Loppukirissä toiseksi puristi norjalainen Petter Northug vain 0,1 sekunnin erolla voittajaan. Kolmanneksi ylsi Venäjän Aleksander Legkov.

  Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena 35. Ville Nousiainen oli 40., Juha Lallukka 49. ja Teemu Kattilakoski 62. Suomen miehet eivät yltäneet maailmancupin pisteille.

  Matti Heikkinen:

  - Lähdin liian lujaa alussa, joten lopussa ei vauhtia enää riittänyt. Valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan, en osaa eritellä miksi en tänään pystynyt vastaamaan vauhtiin.

  Juha Lallukka:

  - Erityisen huono kisa itseltä, en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Alusta asti huono, luokaton kisa. Takana oli raskas 18 tunnin matkustus eilen jatkolento-ongelmien vuoksi, mutta ei tätä sen piikkiin voi kokonaan laittaa.

  Teemu Kattilakoski:

  - Ei ole mikään voittaja olo, heikosti meni. Valmistautumisessa ei ollut mitään erikoista ongelmaa. Jällivaaran kisan jälkeen ei ole hiihto tuntunut normaalilta, en tiedä missä mättää.

   

  Maastohiihdon Maailmancup jatkuu huomenna La Clusaz’ssa naisten ja miesten viesteillä.

   

  30 KM (V), YHTEISLÄHTÖ, LA CLUSAZ

   

  1. Maksim Vilegzhanin RUS 1.18.53,5

  2. Petter Northug NOR + 0,1

  3. Aleksander Legkov RUS + 0,3

  4. Dario Cologna SUI + 1,9

  5. Lukas Bauer CZE + 11,0

   

  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi