2.3.2017← Takaisin

Viestinaiset hiihtivät pronssia, mäessä kelvollinen joukkuepanos

Lahden MM-hiihtojen kahdeksas kilpailupäivä toi Suomelle jo neljännen mitalin viiteen edelliseen kisapäivään. Kotiyleisön edessä hiihtänyt nelikko Aino-Kaisa Saarinen - Kerttu Niskanen - Laura Mononen - Krista Pärmäkoski hiihti MM-pronssia 4x5 kilometrin viestissä.

Suomen viestiavaaja Aino-Kaisa Saarinen taisteli oman osuutensa jälkeen Norjan Maiken Caspersen Fallan kanssa aivan kärkiporukassa, myös loistavan työn tehnyt Kerttu Niskanen hiihti Heidi Wengin kanssa kymmenysosien sisällä kärjessä puolin ja toisin.

Astrid Jacobsenin hiihtämällä kolmannella osuudella Norja painoi vastustamattomasti karkuun, eikä Laura Mononen pystynyt vastaamaan vauhtiin. Ankkuri Krista Pärmäkoski toi Suomen lopulta kolmantena maaliin, puoli sekuntia hopea-Ruotsia ja reilun minuutin mestari-Norjaa perässä.

Suurmäessä peräti kolme suomalaista toiselle kierrokselle

Lahden MM-kisojen viimeisessä henkilökohtaisessa mäkikisassa Suomelta ylsi toiselle kierrokselle peräti kolme hyppääjää. Janne Ahonen oli HS130-mäen kisassa parhaana sinivalkoisena 23:s. Ville Larinto sijoittui 26:nneksi ja Jarkko Määttä 27:nneksi, Antti Aalto putosi niukasti jatkosta oltuaan 31:s.

Maailmanmestaruuteen loikkasi normaalimäen kisan tapaan Itävallan Stefan Kraft. Saksan Andreas Wellinger oli kakkonen ja Puolan Piotr Zyla kolmas.