Uutisen päiväys

9.1.2011← Takaisin

Varjus, Kemppainen, Grundvall ja Raivio naisten sarjojen mestarit perinteisellä

Maria Grundvall oli naisten sarjojen ainoa tuplamestari Hollolan nuorten SM-hiihdossa. Grundvallin lisäksi sunnuntaina mestaruudet sunnuntaina perinteisen kympillä veivät sarjoissaan Hanna Varjus, Saana Kemppainen ja Jenni Raivio.

Imatran Urheilijoiden Hanna Varjus onnistui viikonlopun ainoassa startissaan täydellisesti, sillä tuloksena oli perinteisen 10 kilometrillä 17-vuotiaiden Suomen mestaruus Hollolassa. Imatralainen vei uransa ensimmäisen SM-kullan 29,4 sekunnin erolla Ylöjärven Ryhdin Katri Lylynperään. Kymin Koskenpoikien Leena Nurmi otti viikonvaihteen toisen pronssimitalinsa.
”Voitosta lähdin taistelemaan. Lähdin suht’ reippaasti, alkoi sitten vitosen jälkeen vähän pelottaa, että lähdinkö liiankin kovaa”, Varjus sanoi.
Pelko oli turha, sillä vauhti kesti kuitenkin hyvänä loppuun asti. Varjukselle startti oli viikonvaihteen ainoa, koska hän on säästellyt viime vuonna Hopeasomman loppukilpailuiden jälkeen leikattua polveaan.  Kuntoutumisajan harjoittelu on ollut monipuolista, joten suurta haittaa ei ole tullut.
”Vapaan kisoja en ole polven takia hiihtänyt, vaikka vapaata olenkin hiihtänyt. Leikkauksesta kuntoutuminen on vienyt aikaa, eikä reiden lihasmassa ole vieläkään tullut takaisin. Olen myös ollut vähän arka polven suhteen”, EYOF-kisoihin edustuspaikkaa tavoitteleva Varjus sanoo.
Lylynperä kertoi hiihtonsa lähteneen ”ihan terävästi” liikkeelle.
”Kolmesta seitsemään kilometriin oli vaikea pätkä. Sen jälkeen pystyin taas rennosti hiihtämään”, Lylynperä sanoi.
Leena Nurmi myönsi odottaneensa enemmän, mutta pronssi oli iloinen asia kuitenkin.

Kemppainen kirkasti viikonloppunsa kultaiseksi

Kainuun Hiihtoseuran Saana Kemppainen kirkasti lauantain neljännen sijansa SM-kullaksi 18-vuotiaiden perinteisen kympillä. Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola hävisi 20,5 sekuntia, IF Femmanin Sofie Lövdal oli kolmas. Kärkikaksikko ehti matkalla kaatuakin.
”Alkukausi on ollut vaikea. On ollut vähän ylirasitusta, kun innostuin treenaamaan liikaa. Nyt on hyviä merkkejä, että suunta on ylöspäin”, Kemppainen sanoi iloisena ja helpottuneena.
Kajaanilainen käy Vuokatin urheilulukiota ja toivoo pääsevänsä tänä talvena EYOF-kisoihin sekä PM-kisoihin, jotka ovat hänen tähtäimenään.
Ukkola on ollut hyvässä vireessä alkutalven, mutta harmitteli SM-viikolla tunteneensa olonsa hieman tukkoiseksi.
”Saanan peesissä tsemppasin maaliin”, Ukkola sanoi.
Lövdal oli pronssistaan iloinen ja hieman yllättynyt. Kärkikaksikon tavoin hän toivoi myös pääsevänsä PM-kisohin.

Maria Grundvall viikonvaihteen ensimmäiseksi tuplamestariksi

IK Kronanin Maria Grundvall hiihti Hollolan nuorten SM-viikonvaihteen ensimmäiseksi tuplamestariksi, kun hän voitti myös 20-vuotiaiden perinteisen kympin. Grundvall oli viikonlopun pääkilpailussaan ylivoimainen, sillä eroa hopeamitalisti Linda Härköseen tuli 1.21,5. Tanja Kauppinen oli kolmas.
”Tosi hyvä kisa. Tämä oli viikonlopun päätavoitteeni. En ehtinyt testata suksia kisaladulla ja vähän mietin, että mitenhän toimii, mutta hyvin toimi”, Grundvall sanoi.
Kuusamon Erä-Veikkojen Linda Härkönen oli kärkikolmikosta yllätynein. Härkösen alkukautta on haitannut muun muassa autokolari, mutta sunnuntaina hän oli iskussa.
”Ihan älytön hiihto! Olen tosi ihmeissäni, että meni näin hyvin. 6,5-8 kilometriin oli vähän synkkä hetki”, edellispäivän vitosella 24:nneksi suksinut Härkönen tiivisti kilpailunsa sujumisen.
Leppävirran Virin Tanja Kauppiselle pronssi maistui.
”Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta neljännestä sijasta oli tullut vähän peikko. Tänään sukset pelasivat erittäin hyvin”, hiihdostaan iloinen Kauppinen sanoi.

 Jenni Raivio puristi 23-vuotiaiden mestariksi

Ruoveden Pirkkojen Jenni Raivio nousi puolivälin kakkossijalta 23-vuotiaiden perinteisen kympin mestariksi. Raivio jätti edellispäivän mestarin, Vuokatti Ski Team Kainuun Satu Annilan, 12,3 sekunnin päähän. Valkeakosken Hakan Anni Nord otti vapaan kisan hopean lisäksi perinteisellä pronssia.
”Lähdin ensimmäisen kierroksen rauhassa liikkeelle, tokalle kierrokselle sitten kiristin vauhtia”, Ruovedeltä kotoisin oleva Raivio kertoi kilpailunsa kulusta.
Tyytyväisiä viikonloppuunsa olivat myös muut mitalistit.