Uutisen päiväys

28.5.2016← Takaisin

Värälälle SHL:n kultainen plaketti

Mäkihypyn ja yhdistetyn johtoryhmä muisti Pentti Värälää lauantaina Vierumäellä seuraneuvottelupäivillä. Samaan aikaan käytiin läpi myös maastohiihdon sekä mäkihyppy-yhdistetyn asioita laajalla rintamalla.

Mäkihypyn ja yhdistetyn johtoryhmä myönsi Hiihtoliiton kultaisen plaketin ansioituneesta ja pitkäaikaisesta toiminnasta mäkirakentamisen parissa Pentti Värälälle.

Plaketin haki mäkihypyn Squaw Valleyn vuoden 1960 olympiahopeamitalisti Niilo Halonen.

Mäkihypyssä mennyt talvi oli suomalaisittain varsin haastavaa aikaa. Mäkihypyn ja yhdistetyn johtoryhmän puheenjohtajan Lauri Kettusen mukaan takana onkin yksi vaikeimmista kausista. Positiivista on kuitenkin se, että se on historiaa.

Nyt mäkihypyn puolella on päävalmentajavetoinen järjestelmä, ilmapiiri on optimisminen. Urheilijat, valmentajat ja muut laji-ihmiset ovat mielialaltaan positiivisen odottavia. 

Mäkihypyn ja yhdistetyn osalta seuraneuvottelujen toisena päivänä käytiin läpi junioreiden kilpailutoimintaa, juniori- ja seuratyötä, aluetoimintaa sekä olosuhteita ja juniorimäkien olosuhteita.

Maastohiihdon lajiohjelmassa puolestaan käsiteltiin johtoryhmän jäsenvalintoja, seuratoiminnan tilaa, kotimaista ranking-järjestelmää ja muita kilpailujärjestelmäasioita.