Uutisen päiväys

25.1.2010← Takaisin

Vammaishiihdon maailmancup jatkuu Ranskassa ja huipentuu Saksassa

  Vammaishiihdon ja ampumahiihdon maailmancup jatkuu muutaman viikon tauon jälkeen Ranskan Bessansissa 27. - 31. tammikuuta. Ranskan kilpailurupeaman jälkeen joukkueet siirtyvät Saksaan, missä Oberried isännöi cup-finaaleita. Suomesta mukana ovat Ilkka Tuomisto, Maija Löytynoja ja Jarmo Ollanketo.

  Suomalaisittain Ranskan kilpailuissa on paljon jännitettävää, sillä Ilkka Tuomisto on liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan cup-tilanteessa toisena ja Maija Löytynoja vastaavasti ampumahiihdon puolella neljäntenä. Lisäksi näkövammaisten hiihdossa ja ampumahiihdossa Jarmo Ollanketo ja oppaansa Marko Törmänen palaavat maailmancupiin Ollankedon kuntouduttua sydämen rytmihäiriöistään. Kaksikon ohjelmassa on alustavasti hiihtää kaikki neljä kilpailua Ranskassa.

  ”Ranskassa kilpaillaan korkealla, ihan sääntöjen rajoilla. Majoitus on 1450 metrissä, mutta kisalatu käy 1700 metrissä. Se tuo oman haasteensa kilpailuihin, koska tietääkseni mikään joukkue ei ole mennyt korkealle aikaisemmin valmistautumaan. Paralympiatalvena kaikki ottavat nämä kilpailut hyvänä harjoituksena ja testinä Vancouveria ajatellen”, valmentaja Toni Myllylä sanoi.

  Ranskassa kilpailut alkavat keskiviikkona ampumahiihdolla, minkä jälkeen ohjelmassa on torstaina maastohiihdon sprintti. Saksan kilpailuihin Suomen joukkueeseen liittyy myös Rudolf Klemetti oppaansa Lasse Torpon kanssa.

  Lisätietoja: Toni Myllylä, 050 434 8565

  Kilpailujärjestäjän sivut Ranskassa:

  http://www.biathlon-hautemaurienne.com/?r=04-06

  Toimitamme tiedotteet suomalaissuorituksista päivittäin.