11.12.2012← Takaisin

Tuomisto kolmas perinteisen kympillä

Vammaishiihdon maailmancupin avauspäivänä Vuokatissa päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Ilkka Tuomisto, joka oli perinteisen kympillä kolmas. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpaileva Tuomisto hävisi kilpailun voittaneelle Venäjän Rushan Minneguloville 48 sekuntia.

Venäjä otti kilpailussa kaksoisvoiton, kun Vladislav Lekomtsev oli toinen 11,3 sekuntia voittajasta.

”Ihan OK avaus. Kohtuuhyvää menoa, mutta ihan sitä viimeistä rentoutta ja herkkyyttä ei ollut. Tiukkaa oli niin kuin veikkailinkin. Itänaapurin pojat ovat kunnossa, mutta varmasti vielä muutkin nousevat kauden edetessä. Kohtuutyytyväinen olen, missään kohtaa en varsinaisesti sipannut, sellaista peruspuurtamista oli koko ajan. Viimeinen napsu jäi vielä puuttumaan”, neljän sekunnin erolla kolmossijan varmistanut Tuomisto sanoi.

Maija Järvelä jäi naisten vastaavan luokan vitosella kuudenneksi.

”Se oli just niin huono kuin odotinkin. Ihan normaali avaus. En vaan pysty vielä ahdistamaan, se oli juuri sellaista kuin 15 kilometrin kisa ollut. Ei vaan vielä pääse kovempaa, mutta ehjä avaus. Kyllä se tästä vielä löytyy”, Järvelä sanoi.

Tuomiston kanssa samassa luokassa toisen kerran urallaan maailmancupissa kilpaillut Lasse Kankkunen oli 20 urheilijan joukossa 17:s.

”Vähän tukkoista oli, kun ensimmäinen kisa. Ihan varmaan hyvä suoritus siihen nähden mitä olen pystynyt harjoittelemaan. Sain vielä viimeisellä kierroksella kiristettyäkin, en onneksi katkennut niin kuin silloin viime maaliskuussa. Torstain vapaan kisaan on suuremmat odotukset”, Kankkunen sanoi.

Kelkkahiihtäjien viidellä kilometrillä ensimmäisen maailmancup-starttinsa hiihtänyt Sini Pyy sijoittui 17:nneksi ja näkövammaisten kympillä Carlo Kupila 13:nneksi.