Uutisen päiväys

14.1.2011← Takaisin

Tuomisto hakee Vuokatista teknisesti ja taktisesti hyviä kisoja

  Ilkka Tuomistolle lauantaina Vuokatissa käynnistyvä vammaishiihdon maailmancup on tärkeä, vaikka päätavoitteena ovatkin MM-kisat huhtikuussa.

  Tuomisto on voittanut cupin kokonaiskilpailun liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kahtena kautena peräkkäin, eikä aio tittelistään tinkiä tänäkään talvena.

  ”Maailmancup on aina tärkeä, ainahan sen kokonaiskilpailun haluaa voittaa. Yritän kuitenkin ottaa kisan kerrallaan. Vuokatin kisat antavat aika paljon osviittaa, kuka on missäkin kunnossa. Tavoitteena on hiihtää täällä taktisesti ja teknisesti hyviä kisoja”, Tuomisto sanoi Vuokatissa päivä ennen cup-avausta.

  Omaa tilannettaan hän kuvaa ”kohtuuhyväksi”. Kauden päätavoitteeseen on vielä aikaa, mutta meno on jo perushyvällä tasolla. Tänä talvena hän on hiihtänyt kahdeksan kilpailua.
  ”Viime vuoteen verrattuna kunto on pikkuisen parempi, vaikka ei ole vielä niin valmista kuin tähän aikaan viime vuonna. Silloin tähän aikaan oli valmiimpaa, mutta ei tässä kiire ole. Kunto on hyvä ja homma toimii, kolme kuukautta on MM-kisoihin aikaa. Hyväkin vaan, ettei ole vielä herkintä menoa.”

  Lauantaiksi on ennustettu pakkasrajat ylittäviä lukemia, joten cupin avaava perinteisen sprintti hiihdettäneen hiihtoputkessa. Se sopii Tuomistolle mainiosti.

  ”Minulle siitä on kaksinkertainen hyöty. Minulla ei kovassa pakkasessa ole kisat menneet hyvin, myös putkessa sprinttirata olisi minulle profiililtaan parempi. Olen tyytyväinen, jos saan neljä tasapainoista ja hyvää hiihtoa. Silloin ollaan jo finaalissa, ja siellä totta kai mitaleille. Siinä on tavoitteet”, Tuomisto sanoo.

  Vuokatissa kilpaillaan vammaishiihdon ja -ampumahiihdon maailmancupin kauden avauskilpailut 15.-23.1. Avauspäivänä ohjelmassa on sprintti.