Uutisen päiväys

10.6.2013← Takaisin

Tukea huippu-urheilijoiden työuralle siirtymiseen

  Maailman johtava henkilöstöpalveluyritys Adecco on solminut yhteistyösopimukset Suomen Olympiakomitean ja Suomen Paralympiakomitean kanssa. Sopimus on kahdeksanvuotinen ja kestää Rio de Janeiron olympialaisiin ja paralympialaisiin saakka. Adecco tekee yhteistyötä myös kansainvälisten kattojärjestöjen, Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) ja Kansainvälisen Paralympiakomitean kanssa.

  Suomen Olympiakomitean pääsihteeri Mika Sulinin mukaan yhteistyösopimus avaa uudenlaisen tavan tukea huippu-urheilijoita uran eri vaiheissa.

  -  Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet alansa parasta osaamista edustavan Adeccon yhteistyökumppaniksemme suomalaisen huippu-urheilun kehittämiseen, Sulin sanoo. 

   

   

  Sopimusten mukaisesti Adecco tukee urheilijan työuraa kahdella erillisellä ohjelmalla sekä auttaa urheilijaa työnhaussa. Työnhakuvalmennuksen avulla autetaan akuutisti työnhaussa olevaa urheilijaa työnhaun taitojen kehittämisessä sekä hyödynnetään Adeccon kanavia työllistymisen tehostamiseksi. Uraohjaukseen voi urheilija tulla mukaan, vaikka ei olisikaan vielä aktiivisessa työnhaussa. Uraohjauksella autetaan urheilijaa löytämään omat vahvuutensa tulevaisuuden työntekijänä ja sen yhteydessä pyritään selvittämään, minkälaisiin työtehtäviin urheilijan ominaisuudet ja tausta parhaiten soveltuvat.

   

  Alppihiihtäjä Katja Saarinen on saanut Adeccolta tukea ja kannustusta hakea töitä jo urheilu-uran aikana. 

  - Urheilu-ura ei ole vain ammatti. Pakertaminen harjoittelusaleilla, oman lajin edustajana toimiminen ja lähtöportilla starttaaminen on yhtä kuin urheilija itse. Omalla kohdallani tärkeintä oli kohdata Adeccon väkeä, jotka todella ymmärsivät urheilijaa. Arvostus urheilijan keräämää kokemusta kohtaan auttoi myöhemmin myös muokkaamaan omaa osaamista muotoon, joka koetaan työmarkkinoilla tärkeäksi. Itsensä haastamisen ja koviin tavoitteisiin pyrkimisen ei tarvitse loppua urheilu-uran loppuun, Saarinen kuvailee.

   

  Keihäänheiton kolminkertainen arvokisamitalisti Mikaela Ingberg kertoo Adeccon asiantuntijapalveluista olleen suuri apu hänen siirtyessään työelämään urheilu-uran jälkeen.

   

  - Urheilija satsaa täysillä omaan uraansa, eikä ehkä huomaa että uran varrella hänelle karttuu huikea määrä osaamista monista asioista. Adeccon asiantuntijoiden avulla pystyin kartoittamaan omia vahvuuksiani ja sain todella hyviä neuvoja työnhakuun ja esimerkiksi hakemusten tekemiseen ja haastatteluihin valmistautumiseen. Uskon että uusi yhteistyösopimus tuo merkittävää apua huippu-urheilijoiden uran loppuvaiheisiin, Ingberg sanoo.

   

   

  Lisätietoja:

   

  Virpi Oja-Kangas, HR- ja kehitysjohtaja +358 50 3869862

  Jari Savolainen, Olympiakomitean urasuunnittelun asiantuntija +358 40 530 7679