Uutisen päiväys

13.2.2017← Takaisin

Tuisku Lasten Lumipäivien ykkönen Suonenjoella

Lasten Lumipäivät -kiertueen vauhdikas viikko huipentui viime perjantaina Suonenjoen Lasten Lumipäiviin. Päivällä tapahtuma-alueella Suonenjoen hiihtostadionilla vierailivat paikallisten alakoulujen oppilaat ja illalla vuorossa oli kaikille avoin ja ilmainen iltatapahtuma.

Tapahtuma-alueella lapset pääsivät tutustumaan hauskoihin lumella liikkumisen muotoihin erilaisten rastien kautta. Rasteina olivat suksicrossi, mäkihyppy, ampumahiihdon tarkkuuspisteet sekä erilaiset lumipelit.

Suosituimmaksi rastiksi Suonenjoella nousi mäkihyppy – tosin kaikkein suosituin juttu oli Tuisku-maskotti.

”Tuisku liikkui innokkaana lasten mukana koko päivän. Tuisku hyppäsi mäkeä ja pelasi lumipelejä suksilla. Lapset tykkäsivät Tuiskusta aivan älyttömästi ja kävivätkin halailemassa maskottia pitkin päivää”, Suonenjoen tapahtuman vastuuhenkilö Riikka Iivanainen kertoo.

Suonenjoen iltatapahtumassa kävijöitä Iivanainen arvelee vierailleen noin 140. Iltatapahtumassa näkyi myös samoja lapsia, jotka olivat jo päivällä tutustuneet koulunsa kanssa alueeseen.

”Yhdet pojat vetivät suoraan kahdeksan tunnin päivän hyppyrimäessä. Tarjosimme heille makkaraa, myslipatukoita ja mehua päivällä, kun hyppyintoa oli vielä reilusti jäljellä. Illalla väsymys alkoi jo näkyä ja sitten sanoinkin pojille, että nyt taitaa olla jo aika mennä kotiin”, Iivanainen nauraa.

Iivanainen kertoo, että hyvää palautetta Lasten Lumipäivistä tuli niin lapsilta kuin opettajilta.

”Lapset sanoivat, että tämä oli ihan paras päivä", Iivanainen iloitsee.

Lasten Lumipäivät -kiertue pysähtyy tällä viikolla kolmella paikkakunnalla: Lieksassa, Taivalkoskella ja Oulussa. Avoin iltatapahtuma järjestetään Lieksassa tänään maanantaina, Taivalkoskella keskiviikkona ja Oulussa torstaina. Koko kiertueaikataulun näet täältä.

Lisätietoja:
Riikka Iivanainen, Suonenjoen tapahtuman vastuuhenkilö, p. 044 5307093
Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter