15.12.2019← Takaisin

Takeuchi liiteli voittoon Rukan Continental Cupissa - Pohjola ja Ahonen pisteille

Japanin Taku Takeuchi oli vahvin sunnuntaiaamuna hypätyssä toisessa Continental Cupin osakilpailussa Rukalla. Suomalaisista 18-vuotiaat Arttu Pohjola ja Mico Ahonen hyppäsivät eiliseen tapaan pisteille.

Taku Takeuchi varmisti voittonsa molempien kierrosten pisimmillä hypyillä Rukan suurmäestä. Takeuchi leiskautti 143,5 metriset ja kokosi pisteitä 293.7. Takeuchi oli tyytyväinen viikonloppuunsa ja tavoitteensa toteutumiseen: pääsy mukaan maailmancupin turneelle.

"Olen tosi tyyväinen molempien päivien hyppyihin. Seuraavaksi menen maailmancupiin Engelbergiin. On tosi tärkeää minulle, että pääsen hyppäämään maailmancupiiin", kertoi Takeuchi sujuvasti suomen kielellä kilpailun jälkeen.

Toiseksi kilpailussa hyppäsi Itävallan Clemens Leitner, joka voitti niukasti 0.2 pisteellä eilisen voittajan Japanin Keiichi Saton.

Viikonlopun molempien päivien palkintopallikolmikko pitää johtoa myös Continental Cupin kokonaistilanteessa. Takeuchi johtaa 325 pisteellä ennen Satoa, joka on kerännyt 276 pistettä. Clemensillä pisteitä on 220.

Pohjola ja Ahonen jälleen pisteille

Suomalaisista parhaiten myös sunnuntain kilpailussa ponkaisi eilisen 20:s Arttu Pohjola, joka oli tänään 26:s. Pohjolan tapaan vasta 18-vuotias Mico Ahonen oli eiliseen tapaan 30:s saalistaen yhden COC-pisteen.

Muut suomalaiset eivät sunnuntain kilpailussa yltäneet pisteille. Andreas Alamommo oli 34:s, Eetu Meriläinen 39:s, Henri Kavilo 43:s, Kalle Heikkinen 47:s, Jonne Veteläinen 50:s, Frans Tähkävuori 51:s ja Juho Ojala 52:s.

Haastaja- ja nuorten ryhmän valmentaja Kai Kovaljeff näki viikonlopun kaksijakoisena. Pohjolan ja Ahosen panos lämmitti, mutta muilta valmentaja odotti hieman enemmän.

"Positiivinen viikonloppu Artulle ja Micolle. Molemmissa kisoissa nuoret miehet pisteillä ja sijoitusten valossa myös parasta antia, mihin tällä tasolla ovat aiemmin yltäneet. Micolle tärkeät ensimmäiset pisteet ja sitä kautta osallistumisoikeus mc-kisoihin. Varmasti tämä viikonloppu antoi lisää itseluottamusta ja tuo potkua tuleviin koitoksiin", totesi Kovaljeff, joka kiitteli myös eriomaisia Rukan olosuhteita.

Suomalaisista Niko Kytösaho on Continental Cupissa sijalla 21., Pohjola 33. sekä Alamommo ja Ahonen sijalla 45.

Toinen osakilpailu hypätään huomenna sunnuntaina. Kilpailukierrokset alkavat klo 10:00.