Uutisen päiväys

19.12.2010← Takaisin

Sveitsi miesten viestin voittoon – Suomi neljäs

  Maastohiihdon maailmancup miesten osalta jatkui tänään 4x10 kilometrin viestikilpailulla. Miesten viestissä voiton vei Sveitsi. Toiseksi tuli Venäjän joukkue (+30,8) ja kolmanneksi hiihti Norja (+33,8). Suomen ykkösjoukkue jäi täpärästi neljänneksi (+35,0). Kakkosjoukkueen sijoitus oli 16.

   

  Suomen ykkösjoukkueen viestin aloitti Ville Nousiainen ”Ihan ok hiihto, mutta suksien pito oli todella ala-arvoisen huono. Se hieman vaikeutti hiihtoa, mutta silti onneksi ei ollut paljon eroa kärkeen. Palauduin eilisestä ihan hyvin ja perinteinen tuntuu kulkevan hyvin.”, kertoi Ville Nousiainen.

  Toisella osuudella Sami Jauhojärvi hiihti hyvin ja toi ykkösjoukkueen vaihtoon viidentenä. Eroa johtaneeseen Sveitsiin oli +1.03. Toisena tässä vaiheessa oli Venäjä ja kolmantena Norja. ”Hieman oli hankala paikka, mutta on hyvä tietää että kunto on kohdillaan kun jaksoin hiihtää kympin näin hyvin. Eilisen jätin väliin ja valmistautuminen tähän päivään on sujunut hyvin ja olen päässyt treenaamaan vaihtelevissa olosuhteissa. Nyt sitten joulun viettoon.”, kommentoi Sami Jauhojärvi.

  Suomen kakkosjoukkue tuli vaihtoon sijalla 16.

  Kolmannella osuudella ykkösjoukkueen Juha Lallukka kuroi välimatkaa umpeen neljäntenä hiihtäneeseen Tshekkiin. Hän tuli hyvän osuuden jälkeen vaihtoon viidentenä, +1.00,1 kärkeä jäljessä. Kakkosjoukkue vaihtoi sijalla 16.

  Ankkuriosuudelle lähtenyt Matti Heikkinen paransi sijoitusta tuoden Suomen ykkösjoukkueen maaliin sijalla 4, jääden kärjestä +35,0 sekuntia. ”Tämä oli joukkueelta hyvä joulunaluskisa. Erittäin lähellä ollaan kärkeä ja tänään oli palkintopallisija todella lähellä. Huomenna sitten kotiin ja 10 päivän tauko, jonka aikana voi ottaa vähän rennommin. Sen jälkeen Tour de Skitä kohti.”,  kertoi Matti Heikkinen.

  Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi naisten ja miesten tuloksia lyhyesti kisan jälkeen: ”Naisten kisa oli ok, emme ole enää kaukana mitalisijoituksista. Naisilla oli kokonaisuudessaan hyvä kisa. Miesten tämänpäiväinen kisa oli erittäin tärkeä onnistuminen huonon eilisen jälkeen. Hyvä parannus eiliseen. Matin viimeinen osuus oli erittäin hyvä hiihto ja hyvä puristus. Tästä on hyvä lähteä joulutauolle.”

   

  Maastohiihdon maailmancup jatkuu joulutauon jälkeen Tour de Skillä Saksassa ja Italissa.

   

  MIEHET, VIESTI, LA CLUSAZ, RANSKA

  1. Sveitsi 1.42.14,6

  2. Venäjä + 30,8

  3. Norja + 33,8

  4. Suomi + 35,0

  5. Ruotsi + 36,8

   

  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi