26.1.2011← Takaisin

Susanna Saapunki 13:nneksi ensimmäisessä nuorten MM-startissaan

Susanna Saapunki oli parhaana suomalaisena 13:s Otepäässä nuorten MM-kisat avanneella 20-vuotiaiden vapaan vitosella. Neljä ensimmäistä sijaa veivät norjalaiset mestariksi hiihtäneen Ragnhild Hagan johdolla.

Kuusamon Erä-Veikkoja edustava ja Rovaniemellä asuva Saapunki hävisi Hagalle 41,6 sekuntia.
”Hyvä kisa. Ajattelin, että (ensimmäinen MM-startti) varmaan jonkun verran jännittää, mutta koko aamun olin tosi rennolla mielellä. Hapotti aika paljon, ei ehkä ollut ihan sellaista omaa vapaata, mutta hyvin meni”, Saapunki sanoi.
Muista suomalaisista Marjaana Pitkänen oli 15:s, Maria Grundvall 21:s ja Anni Kainulainen 33:s.
”Ero (kärkeen) on kyllä aika iso. Ensimmäisellä kierroksella tuonne mäelle pystyin ihan hyvin hiihtämään ja pystyin kiristämäänkin, mutta en sitten tiedä mitä toisella kierroksella sitten. Oli vaan jotenkin väsynyttä, en vaan kovempaa päässyt”, Pitkänen sanoi.
Grundvall totesi vitosen olleen aika raskasta.
”Ensimmäinen kierros meni aika hyvin, mutta toisella kierroksella oli aika hapokasta. En tiedä, mistä se johtui. Tuntui paljon paremmalta Hollolassa ja Vöyrissä (nuorten SM-kisoissa), mutta sen jälkeen tuli pieni flunssa. Ehkä se voi vähän vaikuttaa, mutta olen silti tähän ihan tyytyväinen”, Grundvall sanoi.