Uutisen päiväys

30.1.2010← Takaisin

Suomi kolmas Oberstdorfin lentomäen joukkuekilpailussa

  Suomen joukkue sijoittui kolmanneksi mäkihypyn maailmancupin FIS Team Tourin avauskilpailussa. Suomen joukkueessa hyppäsivät Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Janne Ahonen ja Harri Olli.

  Mäkihypyn maailmancupissa hypätään Saksan Team Tour viimeisenä kilpailujaksona ennen Vancouveria. Kiertue käynnistyi launtaina 30. tammikuuta Oberstdorfin lentomäessä(HS 213) joukkuekilpailulla. Itävalta vei joukkuekilpailun voiton, toiseksi sijoittui Norja ja kolmanneksi Suomi. Suomen joukkueessa hyppäsivät Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Janne Ahonen ja ankkurina Harri Olli.
  Päävalmentaja Janne Väätäinen oli joukkueen sijoitukseen tyytyväinen.
  - Tämän päiväinen sijoitus tyydyttää toki, tästä voi nostaa muutamia yksittäisiä suorituksia kyllä positiivisina esille. Kalle Keituri on esittänyt erittäin tasaisia otteita täällä koko ajan, on hyvässä kurssissa. Matti Hautamäki on esittänyt myös tasaista, hyvää tekemistä. Rentoutta vaan lisää peliin, niin on mahdollisuudet ottaa isoja askeleita eteenpäin, totesi Väätäinen.
  - Ahosella on vaikeuksia kun vauhtimäki on tällainen jyrkähkö ja rentoa ja luontevaa laskuasentoa ei heti löydy. Hyviä suorituksia, mutta omaan tasoonsa nähden siis ei nyt ihan parasta saanut tänään vielä irti, totesi Väätäinen.
  - Harri Ollilla on tunne ollut vähän kateissa ja ylikiertymistä ja sukeltamista sitten tullut hyppyripöydän jälkeen. Pystyi kuitenkin tiukassa paikassa parantamaan tänään kilpailussa. Ensimmäinen kisa hyppy oli jo parempaa ja toinen oikein mallikasta hyppäämistä ja pystyi sillä lopullisesti varmistamaan kolmannen sijan kilpailussa.

  Tuloskooste
  FIS mäkihypyn maailmancup 2009-10
  30.1.2010 Oberstdorf GER, HS 213
  1. Itävalta 1560,4
  2. Norja 1539,2
  3. Suomi 1505,3 (Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Janne Ahonen ja Harri Olli)
  4. Saksa 1420,9
  5. Slovenia 1405,5

  Team Tour jatkuu su 31.1. Oberstdorfin lentomäessä henkilökohtaisella kilpailulla. FIS Team Tourilla käytetään kilpailujärjestelmää, jossa huomioidaan tuulen vaikutukset ja mahdollinen lähtölavan muutos tuloksiin.

  Tulokset www.fis-ski.com

  Mäkihypyn maailmancup 2009-10 lähetysajat MTV3:lla ja MTV3 MAXilla
  31.1.2010 MTV3 Mäkihypyn mc: Oberstdorf klo 14:50