Uutisen päiväys

1.2.2018← Takaisin

Suomen yhdistetyn joukkue nousi ladulla kuudenneksi nuorten MM-kilpailuissa

Nuorten MM-kilpailut jatkuivat tänään yhdistetyn osalta joukkuekilpailulla. Päivä aloitettiin mäkiosuudella hyvin vaikeissa olosuhteissa lumipyryn saavuttua Sveitsin Kanderstegiin. Suomen urheilijat jäivät mäessä parhaista suorituksistaan ja joukkue oli mäkiosuuden jälkeen sijalla yhdeksän. Myös hiihto-osuudelle lähdettiin lumisissa tunnelmissa lumipyryn jatkuessa. 

Suomen hiihto-osuuden avasi Wille Karhumaa. Valmentaja Antti Kuisma avasi joukkueen taktiikaksi lähteä ladulle kovaa, hiihtämään kärkeä kiinni. Wille Karhumaa nosti joukkueen avausosuudella kuudenneksi, vaikkakin kaatui pehmeällä radalla laskussa. 

Toiselle osuudelle Suomen joukkueesta suuntasi Atte Kettunen, joka piti ladulla kovaa vauhtia, mutta joutui antamaan yhden sijan periksi. Myös Kettunen kaatui osuudellaan.

- Tänään oli koko meiän joukkueelta aika huono mäkiosuus, ei tullut semmosia omia hyviä suorituksia. Meillä oli suunnitelmissa, että minä ja Wille lähetään ajaa kovaa mahdollimman paljon niitä edessä meneviä kiinni ja sitten katotaan miten se alkaa siitä menemään. Wille teki ihan hyvää työtä, otti edellä meneviä muutaman selän kiinni ja mäkin jenkkipojan kanssa otin Ranskaa aika vahvasti siinä kiinni, mutta sitten kaaduin siinä ja jenkki pääsi karkuun. Onneksi sitten sain siinä Ranskaa vielä jonkun verran kiinni, kertasi Kettunen.

Otto Niittykoski hiihti kolmannella osuudella vahvan hiihdon ja palautti Suomen joukkueen kuudennelle sijalle. Ankkuriosuudelle suunnannut Waltteri Karhumaa oli hieman pettynyt omiin otteisiinsa.

- Hiihdossa oli alusta lähtien kaikki tai ei mitään, piti lähteä taistelemaan. Omalta osaltani en ole täysin tyytyväinen, vähän tuli tommoinen katkeaminen tuossa, kun olisi ollut Ranskaan niin vähän matkaa. Välillä tälleen, kommentoi Waltteri Karhumaa.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Atte Kettunen

Otto Niittykoski

Waltteri Karhumaa

Valmentaja Antti Kuisma