Uutisen päiväys

6.2.2015← Takaisin

Suomen nuorten PM-joukkueet odottavin mielin pian alkavia kilpailuja kohti

  • maastohiihdon joukkue PM-kisoissa 2015
  • mäkihypyn joukkue PM-kisoissa 2015
  • Yhdistetyn joukkue PM-kisoissa 2015
  • Maaston joukkue tulomatkalla lautassa

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet saapuivat eilen perille päämääriinsä PM-kilpailut tänä vuonna järjestävään Ruotsiin. Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet kilpailevat ja ovat majoitettuina Sollefteån maisemissa ja maastohiihdon joukkue löytyy puolestaan Örnsköldsvikista. Paikkakuntien välillä on matkaa n. 90 kilometriä.

Yhdistetyn joukkueenjohtajana kisamatkalla toimiva Jouko Karjalainen kertoi joukkueen majoituspaikasta avautuvan melko komeiden maisemien, kun joukkue pääsi eilen illalla määränpäähänsä. Lumitilanne on tällä hetkellä Sollefteåssa samankaltainen kuin joukkueen lähtiessä kotimaasta eli lunta riittää Ruotsissakin. Harjoitukset alkavat paikan päällä tänään perjantaina ja tositoimiin päästään sitten lauantain ja sunnuntain kilpailujen muodossa - Joukkueen jäsenet Atte Kettunen, Atte Korhonen, Henri Kavilo ja Otto Niittykoski odottivat torstai-iltana jo innolla kilpailutoimiin pääsemistä.

Mäkihypyn joukkue saapui kisapaikalle yhtä matkaa yhdistetyn joukkueen kanssa. Joukkueenjohtaja Iisakki Nivalan mukaan matka sujui hyvin, ilman sen suurempia kelihaasteitakaan. Mäkijoukkue pääsee omaan elementtiinsä tänään, kun kisoja käynnistellään virallisten harjoitusten muodossa ja lauantaina hypätään yksilökilpailu ja sunnuntaina kilpaillaan joukkueena. Suomen tyttömäkihyppääjiä Sollefteåssa edustaa Jenny Rautionaho ja poikien mäkihyppyä Wili Loukasmäki, Joni Markkanen, Eetu Meriläinen ja Pyry Ruikka.

Maastohiihdon joukkue saapui Örnsköldsvikiin mukavissa ja rennoissa merkeissä sujuneen matkan jälkeen. Joukkue kokoontui ensin Vaasassa asujakojen merkeissä ja jatkoi siitä matkaansa lautalla Ruotsia kohti. Maastohiihdon joukkueenjohtaja ja valmentaja Pia Pekonen odotti torstain jälkeen ensimmäistä kisapäivää jo innolla ja erittäin hyvillä mielin, mutta myös sopivalla jännityksellä joukkueensa puolesta. Valmentaja uskoi joukkueensa mahdollisuuksiin menestyä. Tyttöjen sarjassa osallistujia on n. 90 ja poikien puolella yli 130. Suomen poikien maastohiihtojoukkueessa hiihtävät: Lauri Mannila, Aleksi Parttimaa, Santeri Pirneskoski, Turo Sipilä, Verneri Suhonen ja Lassi Vuorinen, varahiihtäjinä Frans Vainikka ja Tommi Huostila.

Maastohiihdon tyttöjen PM-edustajina kilpailevat: Sonja Eskelinen, Rebecca Immonen, Emmi Lämsä, Eveliina Piippo, Emelie Svenlin ja Anni Alakoski, varahiihtäjänä: Vilma Nissinen.

Erityiskiitoksensa Pekonen antoi jo tässä vaiheessa rennolle joukkuehengelle sekä loistavalle huoltotiimille: Valmentaja mainitsi kelin saattavan luoda kisaan omat haasteensa ja juuri tässä huoltotiimi näyttelee tärkeää roolia.

Kisaladut on käyty kiertämässä jo torstaina ja jokainen on päässyt valmistautumaan kisoihin itselleen sopivin tavoin. Maastohiihtäjät starttaavat perinteisen sprintille perjantaina Suomen aikaa klo 15:00 alkaen. Tuloksista ja tunnelmista tiedotetaan kisan jälkeen, perjantai-illan aikana.

Kilpailuaikataulu (Suomen ajassa):

Perjantai 6.2
klo 15 Maastohiihdon perinteisen sprintit, tytöt ja pojat (Skyttis Arena, Örnsködsvik)

Lauantai 7.2.
klo 11:30 Yhdistetyn mäkiosuus HS92 (Hallstaberget, Sollefteå)
klo 13 Mäkihyppy HS92
klo 13 Maastohiihto, poikien 10 km ja tyttöjen 5 km vapaa
klo 15.30 Yhdistetyn hiihto-osuus, 8km

Sunnuntai 8.2.
klo 10 Maastohiihdon viesti, pojat 3 x 5 km, tytöt 3 x 3,3 km
klo 11 Yhdistetyn team sprint, mäkiosuus HS92
klo 12.30 Mäkihypyn joukkuekilpailu HS92
klo 15 Yhdistetyn hiihto-osuus 2 x 1km x 5

PM-kisasivut: http://www.njc.nu/