Uutisen päiväys

31.1.2011← Takaisin

Suomen naisten joukkue viidenneksi nuorten MM-viestissä

Suomen naisten 4x3,3 kilometrin viesti nuorten MM-kisoissa Viron Otepäässä päättyi mitalijuhlien sijaan viidenteen sijaan. Joukkue hiihti järjestyksessä Tanja Kauppinen, Marjaana Pitkänen, Susanna Saapunki ja Maria Grundvall. Mestaruuteen hiihti Norja, jolle Suomi hävisi 1.07,9.

Suomen joukkue hiihti tasaisesti ilman suurempia epäonnistumisia, mutta tällä kertaa se ei parempaan riittänyt.

”Kyllä näissä pitäisi pystyä onnistumaan aina ihan täydellisesti. Olisi vaan pitänyt pystyä venymään. Tiesin kyllä, että avausosuudelta tuskin kärjessä tulen, mutta tarkoitus oli ero saada mahdollisemman pienenä pidettyä. Ei mahda mitään. Sijoitus ei tietenkään maistu, kun viime viime vuonna mitalilla oltiin ja se oli tänäkin vuonna tavoite, mutta ei voi mitään”, Kauppinen sanoi.

”Oma hiihto tuntui ihan ookoolta, ei siinä mitään. Kävin aika lähellä kärkeäkin, mutta mäessä repesi eroa enkä vaan taaskaan päässyt laskussa oikein peesiin. Siinä tuli sitä eroa. Olisi pitänyt täydellisesti onnistua, että olisi pystynyt taistelemaan mitalista. Harmittaa, kun viime vuonna olimme hopealla ja nyt jäimme näin paljon siitä”, Pitkänen sanoi.

”Hiihto tuntui aluksi hyvältä, Saksa tuli vaan vähän kovempaa enkä pystynyt vastaamaan siihen. Pitkä nousu oli vähän vaikea, mutta ihan ok. Olisi pitänyt venyä”, Saapunki sanoi.

”Sain hiihtää koko matkan yksin. Tein kyllä parhaani tänään eikä se nyt riittänyt parempaan”, Grundvall sanoi.

Tulokset: www.fis-ski.com