Uutisen päiväys

31.1.2011← Takaisin

Suomen miehet pronssille nuorten MM-viestissä

Suomen nelikko taisteli pronssia 4x5 kilometrin viestissä nuorten MM-kisoissa Otepäässä. Joukkueessa hiihtäneet Sami Lähdemäki, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu ja Perttu Hyvärinen palauttivat Suomen miehet mitalikorokkeelle nuorten MM-kisojen viestissä 10 vuoden tauon jälkeen.

 Viestin voitti Norja 2,2 sekuntia ennen Venäjää. Suomi hävisi voittajalle 12,8 sekuntia. Edellisen kerran Suomen miehet olivat mitaleilla 2001 nuorten MM-kisoissa, jolloin 4x10 kilometrillä hopealle hiihtivät Johan Enlund, Sami Jauhojärvi, Jussi Ylimäki ja Mikko Auvinen.  Hyvärinen pääsi ankkuriosuudelle toisena, mutta kolmannelta sijalta Norjan voittoon nostaneelle Sindre Björnestad Skarille hän ei mahtanut mitään.

”Taas piti vähän järkeä käyttää, että saadaan se pronssi. Tämä oli jo työtä. Meillä oli tosi hyvä porukka, olimme tasaisia ja jokainen hiihti hyvin. Sillä tämä mitali tuli. Meillä on erinomainen joukkuehenkikin”, kisojen kolmannen pronssinsa ottanut Hyvärinen sanoi.
Suomen valtti oli nimenomaan tasaisuus, sillä jokainen neljästä hoiti tonttinsa mallikkaasti. Saarijärveläinen Lähdemäki toi Suomen vaihtoon kärjen tuntumassa neljäntenä.
”Ihan hyvä oli, vaikka lopussa jouduin vähän antamaan periksi. Sen verran kovaa kärki meni. Nousuihin jaksoin tänään hyvin lyödä. Sen jälkeen jännitti ja ääni meinasi mennä, kun piti huutaa”, Lähdemäki naureskeli ja kertoi luottaneensa mitaliin Ojansivun vahvan osuuden jälkeen.

Vieremäläinen Niskanen petrasi Suomen asetelmia niin, että Suomi oli perinteisen osuuksien jälkeen toisena.
”Vähän oli aavistuksen liikaa ehkä pitoja, aikamoista mörkötasuria lähti tuo venäläinen (Sergei Usjugov)  ja itsellä otti vähän pito kiinni tasurissa. Ylämäet tulin kyllä ihan hyvin. Kohtuullisen ehjä hiihto. Hyvät asemat sain taisteltua”, vaikean alkukauden jälkeen pronssista iloinnut Niskanen sanoi.

Ojansivu taivalsi Norjan Mathias Rundgrenin kanssa tasaisesti ja lähetti Hyvärisen toisena ankkuriosuudelle.
”Ajattelin, että päästän hänet suosiolla ohi ja yritän itse sitten ohi, jos lopussa voimia on. Lopussa vasta tulinkin ohi. Loppuvaiheessa kun Iivo lähti kierrokselle, alkoi vähän puntti tutista, että jaksaakohan sitä itse hiihtää kovaa. Kyllä hiihto sitten kulki”, Ojansivu iloitsi.

Lähdemäelle, Niskaselle ja Ojansivulle mitali oli nuorten MM-kisossa ensimmäinen.