Uutisen päiväys

26.2.2015← Takaisin

Suomen miehet hyvällä joukkuehengellä perjantain viestiin

  Torstain tiedotustilaisuudessa nähtiin yhteishengestä nauttiva viestijoukkue. Perjantaina hiihdettävässä viestissä starttaavat Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen.

  Suomen miesten hiihtojoukkueessa on kahdeksan vahvaa miestä ja näin ollen jokaiselle osuudelle on nimetty myös oma varamiehensä. Varamiehet hiihtojärjestyksessä ovat Ristomatti Hakola, Lari Lehtonen, Perttu Hyvärinen ja Martti Jylhä.

  Avausosuudelle lähtevä Sami Jauhojärvi näkee avausosuuden vaihtelevana.

  "Avausosuus on vauhdillisesti vaihteleva. Veikkaan, että tällä radalla ensimmäinen mäki stadionilta vedetään täysillä ja sitten haetaan asemia hiljaisella vauhdilla ja sitten kolmannelta kierrokselta vedetään tinni tiskissä."

  Ratkaisun paikkaan Jauhojärvellä on selkeät suunnitelmat.

  "Ratkaisun paikka on siinä, että pitää pysyä mukana. Yhden kerran kaiketi arvokisahistoriassa viesti on voitettu ensimmäisellä osuudella, mutta aika monta kertaa se on myös hävitty siinä."

  Iivo Niskanen kertoi odottavansa perinteisen osuudelta kovaa hiihtoa.

  "Perinteisen osuudet on vaativia ja odotan hyvin kova vauhtista ja rankkaa 10 kilometrin rytistystä. Uskon, että ne jotka kilpailee mitaleista on ratkaistu kahden osuuden jälkeen. Ei voi tietää miten ensimmäinen osuus menee; Samiin on täysi luotto, että tullaan kärkiporukassa. Itse aion pitää kovaa vauhtia, jos alku näyttää, että katsellaan niin sitten pitää itse näyttää vauhtia."

  Kolmannelle osuudelle lähtevä Matti Heikkinen nosti esiin ennustetut sääolosuhteet, mutta mies sanoin olevansa valmis keliin kuin keliin.

  "Sää näyttelee paljon, jos sataa paljon rättiä niin se vaikuttaa siihen, että keulasta on vaikea päästä karkuun. Silloin on odotettavissa ryhmähiihtoa. Toisaalta on nähty hirveitä eroja kalustonkin osalta ja viestiin sattuu aina myös niitä joilla se onnistuu todella hyvin ja toisilla ei, mikä voi vaikuttaa todella yllätyksellisestikin viestin kulkuun. Minun puolesta huomenna voi sataa vaikka jäniksiä."

  Kuva:Touho Häkkinen

  Urheilijoiden kommentit kuunneltavissa kokonaisuudessaan:
  Sami Jauhojärvi
  Iivo Niskanen
  Matti Heikkinen
  Ville Nousiainen