Uutisen päiväys

25.2.2015← Takaisin

Suomen mäkimiehillä katseet suurmäen karsinnassa

Keskiviikkoiltana Suomen suurmäen joukkueessa hyppäävät Lauri Asikainen, Janne Ahonen, Jarkko Määttä ja Harri Olli.

Lauri Asikaiselle treenipäivien jälkeen suurmäki tuntuu paremmalta pieneen mäkeen verrattuna.

"Mäkeen on vähän parempi tatsi kuin pieneen. Ei nyt mitään ihmeellisiä esityksiä vielä harjoituksissa, mutta parempaa tatsia kuin pienessä mäessä. Minun mielestä isonmäen kaari on selkeämmän tuntuinen hahmottaa. Isossa mäessä kaarre antaa selkeämmän paineen niin on helpompi rytmittää ponnistusta."

Iltaa ajatellen Asikaisen tavoitteena on parantaa omia tuloksiaan.

"Läpi mennään karsinnasta ehdottomasti. Otetaan harjoituksen kannalta ja saadaan hyviä treenihyppyjä kisaa varten. Pienestä mäestä lähdetään parantamaan eli toisen kierroksen paikka otetaan plakkariin."

Janne Ahonen oli myös tyytyväinen isonmäen tuntumaan.

"Mäki on ihan hyvän oloinen. Toivotaan, että on kelit kohillaan, kun tuokin kukkula on aika tuulialtis paikka. Toivotaan, että illalla on hyvät olosuhteet kaikille."

Kysyttäessä tavoitteista Ahonen oli maltillinen.

"Edelleenkään en puhu mistään numeroista niinkuin en pieneenkään mäkeen lähtiessä. Nyt taustat huomioiden sai positiivisen kisan kuitenki tuohon pieneen mäkeen mitä normaaliin mäkeen. Lähden jatkamaan samaa käyrää ja pitämään käyrän suunnan samana; hyvällä fiiliksellä. Totta kai pitää onnistua sinne oman tämän hetkisen tason yläkanttiin, mutta jos siellä pysytään ni on totta kai mahdolisuus parantaa normaalimäen sijoitustakin."

Kuva: Touho Häkkinen

Karsinnassa hyppäävien urheilijoiden kommentit ennen karsintaa:
Lauri Asikainen
Janne Ahonen
Harri Olli
Jarkko Määttä