Uutisen päiväys

25.11.2010← Takaisin

Suomen mäkikotkat lähtevät hakemaan hyviä tuloksia kaudesta

Suomen mäkijoukkueen tiedotustilaisuudessa Nordic Openingin lehdistökeskuksessa esiintyi hyvällä fiiliksellä oleva mäkikotkaryhmä. Kesällä vaivanneet loukkaantumiset alkavat olla suurelta osin taaksejäänyttä ja paikka neljän hyppääjän maailmancup-ryhmässä on tavoitteena jokaisella.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä totesi joukkueen panostavan koko maailmancupkauteen.
 - Joukkuetasolla panostetaan koko maailmancupkauteen. Yksittäisillä urheilijoilla voi olla jotain painotuksia, mutta joukkueena koko kausi on tärkeä. Yksittäisillä urheilijoilla voi olla jotain yksittäisiä kisoja ja esimerkiksi mäkiviikko on ollut Jannen menestyksen paikkoja ja hänellä on kyllä kaikki mahdollisuudet menestyä siellä taas tänäkin vuonna. Myös mitalikantaan palaaminen olisi hienoa. Olisi hienoa saavuttaa kisoista kaksi mitalia mukana.
Uusi suksimerkki Sport 2000 on ollut viime aikoina paljon julkisuudessa. Päävalmentaja Niemelä kertoo joukkueen huomioineen valmistautumisessa mahdollisen uuden merkin tulemisen.
- Olemme valmistautuneet kauteen Fischerin suksilla, mutta olemme testanneet myös Sport 2000-suksia jos ne tulevat käyttöön, kertoi Niemelä.
Janne Ahonen pääsi aloittamaan kauteen valmistautumisen aiempaa myöhemmin polvivamman vuoksi, mutta toteaa asiassa voivan löytyä hyvätkin puolet.
- Kauteen valmistautuminen alkoi myöhemmin koska polvi jouduttiin operoimaan ja loppukesä ja alku syksy meni sitten aikatauluja sovitellessa. Nyt ei ole vielä siinä kunnossa kuin yleensä tässä vaiheessa kautta olen ollut. Toivottavasti siinä on kuitenkin hyvät puolensa. Kun ukko on hyytynyt kauden loppuvaiheessa aiemmilla kausilla, niin ehkäpä se kunto nyt sitten kestää loppuun saakka, sanoi Janne naurahtaen.
Uusi mäkitiimi saa kiitokset Ahoselta.
- Koko ajan vuosi vuodelta joukkueessa on yhtenäisempi fiilis. Kaiken kaikkiaan hyvä tällä porukalla on tehdä töitä.
Matti Hautamäki lähtee kauteen hyvillä fiiliksillä.
- Aika paljon on muuttunut aiemmasta. Viime kesänä hyppäämistä tuli harjoiteltua paljon enemmän kuin aiemmin. Kun Pekka Niemelä viime keväänä esitteli tämän projektin, niin kovalla innolla on tullut tehtyä töitä siitä lähtien. Talven kilpailukauteen lähden kyllä hyvillä mielin ja tavoitteena on olla yksi niistä neljästä jotka kiertää maailmancupia ja sijoituksen vakiinnuttaminen joka kisassa top kymppiin, kertoi Hautamäki .
Ville Larinto on kuntoutunut entistä parempaan kuntoon kesän ”kuperkeikastaan”.
- Kesän haaverista on toivuttu, jopa yllättävänkin hyvin. Kunto on testienkin mukaan jopa parempi kuin koskaan. Nyt kautta mennään avaamaan innolla. Tavoitteena on myös minulla saada sinne 10 joukkoon sijoituksia ja olla yksi niistä neljästä maailmancupeihin lähtevästä hyppääjästä.
Anssi Koivuranta on päässyt mäkijoukkueeseen mukaan hienosti ja aloittaakin kilpailukauden hyvin erilaisesta tilanteesta kuin aiemmin.
- Ei mitään valittamista, tosi tyytyväinen olen ollut kun vastaanotto joukkueessa on ollut näin hieno. Alusta lähtien lajinvaihdon jälkeen on ollut hyvä tuki ja päässyt hyvään valmennukseen. Tilanne on hyvin hyvin erilainen kuin aiempina syksyinä tähän aikaan. On ihan mieletön juttu tehdä debyytti mäkihypyn maailmancupiin kotiyleisön edessä. Toivotaan että selvitään perjantai-iltana karsinnasta kisaan ensin, totesi hyväntuulinen Koivuranta haastattelussa.
Kalle Keituri aloitti kesäharjoittelun kuukautta aikaisemmin kuin normaalisti ja menestyi hienosti kesä Grand Prix-kiertueellakin.
- Aloitin kesäharjoittelun kuukautta aikaisemmin kuin aiemmin ja hioin tekniikkaa pienmäestä alkaen. Hyvin paljon hyppäämistä ja harjoittelua monipuolisesti. Olen ollut aina tasainen hyppääjä ja kun sain nostettua omaa normaalia tasoani, meni GP hyvin kokonaisuutena. Tällä kaudella on tavoitteena saada hyvä kausi kun on ammattitaitoinen tiimi takana. Aiempina talvina on jossain vaiheessa hyppääminen mennyt vaikeaksi. Nyt pyritään löytämään nopeasti ratkaisu ongelmiin ja saadaan homma toimimaan tasaisesti koko kauden, kertoi Keituri asetelmista kauteen.
Mäkihypyn maailmancup käynnistyy Rukan HS 142-mäessä perjantaina 26.11. hypättävällä karsinnalla sunnuntaina 28.11. kilpailtavaan henkilökohtaiseen kilpailuun. Lauantaina 27.11. mitellään joukkuemäenkisa. Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com
Kisajärjestäjien sivut: www.nordicopening.com