Uutisen päiväys

11.2.2013← Takaisin

Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet Val di Fiemmeen

    Mäkihypyssä ja yhdistetyssä Suomi lähtee tavoittelemaan MM-kisamenestystä Italian Val di Fiemmessä 10 hengen joukkueella. Mäkihypyn kisajoukkueeseen on nimetty neljä mieshyppääjää sekä yksi naishyppääjä. Yhdistetyn joukkueeseen nimettiin yhteensä 5 urheilijaa.

    Mäkihypyn MM-joukkue:
    Miehet:
    Lauri Asikainen
    Sami Heiskanen
    Anssi Koivuranta
    Ville Larinto
    Kotiin jäävä varamies: Olli Muotka

    Naiset:
    Julia Kykkänen

    Päävalmentaja Pekka Niemelän kommentit valinnoista:

    ”Asikaisen sekä Larinnon valinnat olivat selviä. Larinto näytti jo alkukaudesta hyvät hypyt Sochin k90 olympiamäestä. Hyvä näyttö Villen potentiaalista nähtiin myös viime viikonloppuna Lahden Veikkaus cupin osakilpailussa. Koivuranta on esittänyt hyvää nousukuntoa ja omaa ryhmän vahvimmat kansainväliset sekä arvokisakokemukset. Sami Heiskasen hyvä tekeminen Lahden SM-kisoista Willingenin kisoihin takasivat kisapaikan. Olli Muotka on valinnoissa kotiin jäävä varamies. Keskiviikon Klingenthalin hs140 kilpailussa reilu onnistuminen voi periaatteessa vielä muuttaa viidennen urheilijan tilannetta, mutta ei mennä asioiden edelle.”

    Tammikuussa solisluun murtumisesta kärsinen Julia Kykkäsen kuntoutus on sujunut suunnitelmien mukaan ja Kykkänen on nyt kunnossa MM-kisoja varten.

    ”Käsi on hyvässä kunnossa ja treenaus käden kanssa on sujunut hyvin ilman ongelmia”, kommentoi naisten päävalmentaja Kimmo Kykkänen.

    Yhdistetyn MM-joukkue:
    Ilkka Herola
    Jim Härtull
    Janne Ryynänen
    Mikke Leinonen
    Eetu Vähäsöyrinki

    Päävalmentaja Petter Kukkonen kommentoi valintoja seuraavasti.

    ”MM-kisajoukkueen kaikilla edustajilla pitää olla realistiset mahdollisuudet sijoittua 30 parhaan joukkoon ja 2-3 urheilijalla on sauma 20 joukkoon.”