Uutisen päiväys

1.10.2010← Takaisin

Suomen Maastohiihto ry ja Santasport - Lapin Urheiluopisto yhteistyöhön

Suomen Maastohiihto ry on solminut 01.08.2010 alkaen Santasport -Lapin Urheiluopiston kanssa yhteistyösopimuksen (2+2 vuotta), jonka tarkoituksena on edistää ja tiivistää SMH:n ja Lapin urheiluopiston välistä yhteistyötä maastohiihdon markkinoinnin, valmennuksen, tutkimuksen ja olosuhteiden kehittämisen osalta. Sopimus koskee myös SMH:n maastohiihdon edustusjoukkueiden ja ryhmien harjoittelua Lapin Urheiluopistolla. Lisäksi sopimus mahdollistaa ja tarjoaa maastohiihdon seuroille ja piireille laadukkaat ja kustannustehokkaat puitteet seurojen/piirien omien harjoitusleirien järjestämiseen Lapin urheiluopistolla.

Ounasvaaran Ensilumenkausi avataan lokakuussa 

Ounasvaaralle on jälleen varastoitu lunta noin 18 000 kuutiota ja se on riittävä määrä niin että ensilumenlatu toteutetaan heti kun olosuhteet ovat riittävän suotuisat, avauspäivämääräksi on arvioitu 23.10. Varastolumi levitetään viime vuoden tapaan reitille Hiihtostadion- Urheiluopisto joka on edestakaisin noin 5 km. Toisessa vaiheessa kun pakkaset antavat mahdollisuuden myös tykittämiseen niin tehdään hiihtostadionin alue, joka yhdistetään ensilumenlatuun jolloin yhteysmitaksi saadaan noin 6 km.

Viime syksynä Ounasvaaran ensilumenlatu sai hiihtäjiltä runsaasti positiivista  palautetta.  Sen ja nyt Suomen Maastohiihto ry:n kanssa solmitun sopimuksen myötä hiihdon kaikki maajoukkueet (nuoret, B ja A ) pitävät ensilumenleirin Rovaniemellä 5.- 11.11. välisenä aikana. Lisäksi ensilumenolosuhteet mahdollistavat kilpailujen järjestämisen; perinteiset mäen- ja yhdistetyn hiihdon ensilumenkisat pidetään 13.11. Hyppyrimäen peruskorjaus ja uusi hissi parantavat harjoittelu- ja kilpailuolosuhteita entisestään. Maastohiihdon puolella pidetään FIS Santasport Race kisat 20.-21.11., kisa on samalla myös suomen maajoukkueen tarkkailukilpailu tuleviin maailmancupin kisoihin. Lisäksi perinteiset mäen Continental Cup kisat  pidetään 7.-8.12. ja Tapaninpäivänhiihdot 26.12.

Yleistä Ensilumenkauden avajaisviikkoa vietetään 25.-31.10. jonka yleisteemana on
hiihdetään hyväntekeväisyyttä Unicefille.

Ounasvaaran Ensilumenlatu on maksuton paikkakuntalaisille sekä myös Ounasvaaran latupooliin kuuluvissa majoitusliikkeissä majoittuville ulkopaikkakuntalaisille, majoittuvat hiihtäjät saavat hiihtoon oikeuttavat liput majoituspaikoistaan. Muille ulkopaikkakuntalaisille päivälipun hinta on 10 € ja lipun voi lunastaa Urheiluopiston vastaanotosta.

Lisätietoa:

Heikki Keskitalo
Toimitusjohtaja / rehtori
Santasport – Lapin Urheiluopisto
020 798 4211
heikki.keskitalo@santasport.fi

Jarkko Ruhanen
Markkinointijohtaja
Suomen Maastohiihto ry
0400 152 712
jarkko.ruhanen@maastohiihto.fi