Uutisen päiväys

6.2.2011← Takaisin

Suomelle PM-kisoista joukkuemäen kultaa ja yhdistetyn joukkuesprintin pronssia

Suomen mäkijoukkue voitti ylivoimaisesti kultaa nuorten pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Ruotsin Örnskölsvikissä sunnuntaina 6. helmikuuta. Kilpailu käytiin HS 100-mäessä. Yhdistetyssä joukkuekilpailu miteltiin parisprinttinä, jossa Suomen hyvä viikonloppu täydentyi PM-pronssilla.


Suomen mäkihypyn PM-kultajoukkueessa hyppäsivät Juho Ojala(Kuusamon Erä-Veikot), Ilkka Herola(Puijon Hiihtoseura), Aapo Lehtinen(Lahden Hiihtoseura) ja Miika Ylipulli(Kuusamon Erä-Veikot). 

Suomen mäkijoukkueen valmentaja Lauri Hakola kehui joukkueen jatkaneen lauantain kaksoisvoittoonkin kantaneella hyvällä asenteella.
- Jatkettiin siitä hyvästä meiningistä mikä oli lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa ja kokonaisuutena joukkue onnistui erityisen hyvin. Norjasta ei ollut tänään Suomelle vastusta. Taidettiin jopa sivuta, ellei jopa tehty, PM-kisahistorian ennätys voiton ylivoimaisuudessa, kehui Hakola kisan jälkeen iloisena.
- Tänään oli hyvät olosuhteet. Miika Ylipulli oli jälleen omalla vahvalla tasollaan. ”Man of the Day” Suomen joukkueessa oli Lehtisen Aapo, joka onnistui reissun muihin hyppyihin nähden ylittämään tasonsa kilpailussa, jatkoi Hakola kehuen suojattejaan.


Yhdistetyn joukkuesprintistä pronssia Heikkiselle ja Peltolalle

Nuorten PM-kisojen yhdistetyn joukkuekilpailumuotona on kahden kilpailijan joukkuesprintti. Suomelta kilpailuun osallistui kaksi joukkuetta. Kaksikko Ville Heikkinen(Kuusamon Erä-Veikot) ja Jani Peltola(Ounasvaaran Hiihtoseura) taistelivat pronssille. Kilpailun voitti Norja. Suomen toinen joukkue, Arttu Ålander(Jyväskylän Hiihtoseura) ja Anselmi Ilola(Pöytyän Urheilijat) sijoittui kilpailussa viidenneksi.

Suomen hiihtovauhti ei sunnuntaina riittänyt ihan voittotaisteluun, mutta yhdistetyn joukkuetta PM-kisoissa valmentava Jaakko Tallus oli kisareissuun kokonaisuutena tyytyväinen ja iloinen joukkueen tekemisen tasosta.
- Aika samanlaista oli tänään mäkipuolella kuin eilen henkilökohtaisessa kisassa, hiihdossa ei ollut ihan yhtä hyvä draivi. Alkuun näytti että ollaan voittotaistelussa mukana, mutta ei ihan parasta hiihtoa meiltä tänään, summasi Tallus kisan jälkeen.
- Kokonaisuutena tämä PM-kisareissu on ollut todella hieno. Koko ajan hyvää tekemistä, iloisuus ja hyvä tekemisen meininki on säilynyt koko reissun. Onhan tämä myös hieno kokemus kansainvälisenä kisana nuorille urheilijoilla, totesi Tallus tyytyväisenä.


Tuloskooste
Nuorten Pohjoismaiset mestaruuskilpailut 2011Örnsköldsvik SWE

6.2.2011 Yhdistetty, joukkuesprintti (HS 100/2x1x5km)
1. Norja 0,0
2. Viro +23,8
3. Suomi 1 +50,4
5. Suomi 2 +1.57,9

6.2.2011 Mäkihyppy, joukkuekilpailu HS 100 (viralliset tulokset puuttuvat vielä)
1. Suomi
2. Norja


Viralliset tulokset järjestäjien sivuilla
 http://www2.idrottonline.se/HagglundsIoFK-Skidor/Vara-arrangemang/NordicJuniorSkiCompetition/NordicJuniorSkiCompetition2011/Results/


Nuorten Pohjoismaiset mestaruuskilpailut 2011 kilpaitiin Ruotsin Örnsköldsvikissä 4.-6.2.2011