Uutisen päiväys

1.1.2011← Takaisin

Suomalaismiehetkin lennossa Oberhofissa

Suomalaisten miestrio otti mallia hetkeä aiemmin hiihtäneistä naisista Oberhofissa, kun koko miesjoukko mahtui kahdeksan parhaan joukkoon Tour de Skin toisella etapilla 15 kilometrin perinteisen kisassa.

Katso lähetys YLE Areenasta (1.2. asti)

Sami Jauhojärvi sijoittui pääryhmän loppukiritaistosa kuudenneksi, Matti Heikkinen seitsemänneksi ja Ville Nousiainen kahdeksanneksi.

Jauhojärvi lähti prologin jälkeiseen toisen kisaan sijaluvulta 38 ollen päivän toiseksi nopein kakkoseksi sijalta 37 nousseen Kanadan Devon Kershawin jälkeen. Jauhojärvi oli reilut viisi sekuntia nopeampi kuin päivän voittaja Cologna.

- Aika sekavaa menoa ja porukka ihan läjässä. Kaksi sisempää kaistaa luisti ihan hyvin, mutta jos ajautui uloimmalle kaistalle niin sieltä ei päässyt enää lainkaan ohittamaan. Mutta ihan ok kisa. Huomenna sprintissä lähdetään taistelemaan pallipaikoista, kommentoi Sami Jauhojärvi

Loppukiritaiston nopein oli Sveitsin Dario Cologna ennen ensimmäisen kerran normaalimatkan kilpailuissa kärkiolmikkoon sijoituutta Kanadan Devon Kerhawia jaVenäjän Aleksander Legkovia. Suomalaisten edelle ehtivät myös Venäjän Ilia Chernousov ja Norjan Petter Northug.

Miesten kilpailu oli ryhmähiihtoa aina prologin voittajan Marcus Hellnerin tultua kiinniajetuksi varhaisessa vaiheessa.

Colognalla on näin 5,5 sekunnin etumatka kahden osakilpailun jälkeen kärjessä ennen Kershawia ja 10,8 ennen Legkovia. Jauhojärvi on 20,5 sekuntia kärjestä, Heikkinen 22,4 ja Nousiainen 23,3.

 

Matti Heikkinen kommentoi kisaa: - Tänään ei ollut helppo päivä, ei oikein lähtenyt käyntiin. Mutta kun hiihdettiin siinä kasassa, ei eroja päässyt syntymään. Ja aika varovasti sai hiihdellä. Mutta onneksi pystyin puristamaan loppuun asti. Huomenna lähdetään sitten hiihtelemään sprinttiä.

- Ihan hyvä kisa,  loppukiri ei vielä oikein lähde. Rentoa menoa muuten. Huomenna lähdetään kokeilemaan miten sprintti kulkee. Se ei ole päätavoitteeni täällä, mutta hyvä jos saisi napsittua bonussekunteja seuraavaa kisaa ajatellen, kertoi puolestaan Ville Nousiainen

Maiden välisessä joukkuekilpailussa Suomi siirtyi kisan kärkeen. Italia on perässä 20,6 sekuntia, Venäjä 36,3, Ruotsi 45,9 ja Norja 1.05,1. Maiden välisessä joukkuekilpailussa lasketaan mukaan jokaisen kisan kahden parhaan hiihtäjän suoritus.

Tour de Skin miesten kolmas osakilpailu hiihdetään sunnuntaina parin tunnin ajomatkan päässä Oberstdorfissa ja kyseessä on perinteisen hiihtotavan sprintti. Voittajalle on luvassa 60 sekuntia bonushyvistystä, kakkoselle 56, kolmannelle 52 ja niin edelleen aina sekunnilla hyvitettävään 30. asti.

Tour de Ski
Oberhof, miesten 15 km ( p ):

1) Dario Cologna Sveitsi 47.48,1, 2) Devon Kershaw Kanada -0,5, 3) Alexander Legkov Venäjä -0,8, 4) Ilia Chernousov Venäjä -4,2,  5) Petter Northug Norja -5,4, 6) Sami Jauhojärvi Suomi -5,5, 7) Matti Heikkinen Suomi -7,4, 8) Ville Nousiainen Suomi -8,3, 9) Alex Harvey Kanada -9,1, 10) Alex Teichmann -10,1.

Colognalle 15 sekuntia bonushyvitystä, Kershawille 10 ja  Legkoville 5 .

Miesten palkintorahatilanne Tourilla:
1)  Marcus Hellner ja Dario Cologa 7500 Sveitsin frangia, 3) Alexei Petukhov  ja Devon Kershaw 3000, 5) Petter Northug ja  2000.

Tuloksia www.fis-ski.com

Dario Colognan videohaastattelu lehdistötilaisuudessa (FIS)

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi

Maastohiihdon tiedotus / Toni Flink, Tiina Taavela