16.12.2012← Takaisin

Suomalaismenestystä La Sgambedassa: Roponen voitti ja Heikkinen toinen

Riitta-Liisa Roponen voitti naisten kisan ja Matti Heikkinen sijoittui miesten sarjassa toiseksi La Sgambedassa. 42 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa hiihdettiin yhteislähtönä.

Riitta-Liisa Roponen voitti toiseksi tulleen Valko-Venäjän Ekaterina Rudakovan reilulla, yli kahden ja puolen minuutin erolla. Sveitsin Seraina Boner hiihti kolmanneksi.
    - Minua jännitti aamulla ihan hirveenä, kun tämä oli ensimmäinen maratoncupin osakilpailu. Kun sain sukset jalkaan, niin helpotti. Tiesin, että nyt hiihdetään ja minähän osaan tämän homman, Roponen kertoo.
    - Alussa lähdin vähän seurailemaan muita naisia. Kun oltiin 13 kilometriä menty, kokeilin yhteen ylämäkeen omaa vauhtia ja toiset olivat niin sanotusti jojon päässä. Silloin tiesin, että voin keskittyä täysin omaan hiihtoon.
    - Ei 42 kilometriä matkana ihan hirveän paha ole ja onhan massahiihdot erityyppisiä. Ei voi verrata maailmancupiin, mutta varmasti tämä vaikuttaa loppukauteen, kun sain tehtyä hyvän hiihdon. Korkealla hiihtäminen tuo kuitenkin aina oman haasteensa ja voitto on aina voitto. Ei tällaisia päiviä liian usein tule. Minulla on maratoncupin johtajan liivi yllä, enkä yhtään väheksy tätä voittoa. Arvostettua sarjaa tämä on ainakin täällä.

Miesten kisassa Matti Heikkinen johti pitkään, mutta lopussa Petter Northug työnsi ohi. Kolmanneksi miesten kisassa hiihti Sveitsin Toni Liervers.
    - Toiselle kierrokselle kun lähdettiin, niin vedin yksin sen nousuosuuden. Petter sanoi sellainen viitisen kilometriä ennen maalia, että otetaan sijat yksi ja kaksi. Ne nyt meni eri päin kuin mitä minä ajattelin, mutta ihan hyvä näinkin.
    - Tiesin, että Petter säästää loppukiriä lyhyemmäksi, niin minä aloin takomaan 500 metriä ennen maalia ja päästiin tasaisella muista eroon.
    - Korkeus ei tänään aiheuttanut mitään erityisiä tuntemuksia. Olisiko sitten kymmenen vuotta kokemusta korkealla hiihtämisestä alkanut vaikuttaa, kun  ei mitään erityistä tullut.

Miesten kisassa Iivo Niskanen oli 13., Lari Lehtonen 15. ja Mikko Koutaniemi 28:s.