Uutisen päiväys

13.1.2013← Takaisin

Suomalaisjoukkueet karsiutuivat Liberecin sprinttiviestissä

Suomi lähti Liberecin maailmancupin sprinttiviestiin yhdellä naisten ja kahdella miesten joukkueella. Vapaan hiihtotavan viestissä joukkueiden tiet katkesivat karsintaan.

Eilen perinteisen sprintin maailmancupin osakilpailun perinteisellä voittanut Mona-Liisa Malvalehto oli tänään vapaan sprinttiviestissä hapoilla.
– Ensimmäisellä kierroksella oli herkkä jalka, mutta toisella ja kolmannella osuudella tuntui jaloissa, eikä hapot huuhtoutuneet pois palautuksessa, Malvalehto kertoo.
Malvalehdon joukkuekaverina viestissä oli Kerttu Niskanen.
– Mulla oli tänään superhuono päivä. Oltiinkohan me erässämme seitsemänsiä. Koko ajan hiihdettiin kovaa ja olin ihan hapoilla. Harmittaa ihan älyttömästi Monan puolesta. Noin lyhyt matka ja vapaalla on mulle vaikea kisa. Olisi pitänyt silti onnistua paremmin, että olisin Monalle voinut vaihtoon antaa aina paremmat paikat, Niskanen harmittelee.
Joukkuekaveri on kuitenkin eri linjoilla.
– Ei kyllä voi pistää Kertun syyksi millään tätä tulosta.  Ei kyllä ollut kummallakaan tänään mikään tykkipäivä. Kolmesta osuudesta ainoastaan ensimmäinen onnistui minulla hyvin. Kovavauhtinen kisa ja jalkojen olisi pitänyt olla todella herkkänä, mutta kun ei ollut, Malvalehto lohduttaa.

Miesten sprinttiviestiin lähdettiin kahdella joukkueella, joista kaksikko Anssi PentsinenJuho Mikkonen hiihti hiukan paremmin kuin viestijoukkue Matias StrandvallMartti Jylhä. Kummankin miesjoukkueen tie finaaliin jäi kuitenkin haaveeksi.
Strandvall kaatui oman viimeisen osuutensa viimeisessä mutkassa.
– Siinä oli sellainen punainen puupalikka, niin mono osui siihen. Otin liian ahnaasti sisäkurviin, kun tiesin, että Martti odottaa sisäkurvissa, Strandvall kertoo.
– Matiaksella oli hyvät osuusajat, mutta sitten se kaatui ja musta tuntui, että se jäi makaamaan sinne ladulle. Porukka pääsi karkuun, eikä siinä ollut enää mitään tehtävissä, Jylhä kommentoi päivän hiihtoa.

Uransa ensimmäiseen maailmancupin sprinttiviestiin lähtenyt Mikkonen arvioi aloittaneensa ankkuriosuuden liian kovaa:
– Rata oli tosi pitkä ja rankka. Oli kuitenkin mukava päästä hiihtämään sprinttiviestiä maailmancupissa. Pariviestissä pitää näköjään olla myös kestävyysominaisuudet kunnossa, jos aikoo pärjätä.
Mikkosen viestipari, Anssi Pentsinen ei ollut päivän suoritukseen täysin tyytyväinen.
– Ei ollut parasta mahdollista hiihtoa tänään. Tavoitteena oli, että pidän meidän hyvillä sijoilla, ettei Juhon tarvitse stressata vaan voi hiihtää rennosti. Ehkä kulutin vähän turhankin paljon energiaa sijoituksia nostaessa, olisin voinut ottaa muutaman kierroksen rennomminkin.