Uutisen päiväys

16.2.2012← Takaisin

Suomalaisilla nimekkäitä haastajia Finlandiassa

  Tsekin Stanislav Rezac ja Ruotsin Sandra Hansson ovat kaksi tuttua nimeä nimekkäimpien tämän vuoden Finlandia-hiihdon FIS maratoncupin osakilpailuun 25.2. ilmoittautuneiden listalta. Muitakin kovia nimiä löytyy haastamaan Kari Varista ja muita suomalaisia.

  Maratoncupia johtava Rezac oli viime vuonna Finlandiassa niukasti toinen Ruotsin Oskar Svärdin jälkeen. Tänä vuonna hän on voittanut jo kaksi FIS maratoncupin osakilpailua ja ollut kerran kolmas. Tänä vuonna La Transjurassiennen Ranskassa voittanut Valko-Venäjän Aliaksei Ivanou on myös ilmoittautuneiden joukossa, samoin samassa osakilpailussa kolmanneksi yltänyt Tshekin Martin Koukal.
  Sandra Hansson juhli viime vuonna Finlandiassakin, mutta on tänä vuonna kärsinyt sairastelusta, eikä ole pystynyt osallistumaan vielä yhteenkään FIS maratoncupin osakilpailuun.
  Kansainvälisistä huippunimistä mukana ovat myös mm.  Fabio Santus (ITA) ja Sabina Valbusa (ITA). Kotimaisista huipuista viime vuonna Finlandian MM-kisojen vuoksi väliin jättänyt Kari Varis on jälleen mukana, samoin Teemu Virtanen ja naisten kisassa viime vuonna kolmanneksi yltänyt Maija Saarinen.

  Ratamestarin valmistelut etenevät hyvin


  Finlandian valmistelut etenevät talvisten säiden myötä hyvin. Ratamestari Jukka Lehtinen joukkoineen on parin viikon pakkasjakson jälkeen päässyt ajamaan latuja tiistain lumisateiden jälkeen. Hollolan puolelta reitti ajettiin kokonaan keskiviikkona, torstaina ajetaan loput Lahden puolen väylistä. Muutenkin viimeistelyssä riittää tekemistä.
  ”Pikkuhiljaa aletaan tehdä parkkipaikkoja auraamalla eri latuasemille, ja raivuut puiden osalta jatkuvat maastossa koko ajan reitin osalta. Sunnuntaiksi on luvattu jälleen isompaa lumisadetta ja toivottavasti sen jälkeen tulee vielä reilumpaa (yli -10) pakkasjaksoa, jotta nämäkin lumisateen lumet kovettuvat kunnolla itse hiihtoviikonloppuun”, Lehtinen kertoo.

  Finlandiaan on nyt ilmoittautunut 5755 urheilijaa 29 maasta. Suomen jälkeen eniten ilmoittautuneita on Venäjältä, josta mukaan on tulossa 356 hiihtäjää. Eksoottisiakin hiihtomaita on joukossa, kuten Papua Uusi-Guinea, Libanon ja Brasilia. Ennakkoilmoittautuminen päättyi torstaina. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan kilpailukansliassa 24. helmikuuta alkaen, joten kaikille Finlandian matkoille ehtii vielä ilmoittautua.

  Finlandian tiedote