3.2.2011← Takaisin

Suomalaiset voittoihin Latvian Skandinavia-cupissa

Suomalaiset ylsivät hienoon menestykseen 2.-3.2. Latvian Madonassa hiihdetyissä skandinavia-cupin osakilpailuissa. Keskiviikkona hiihdetyissä sprinttikilpailuissa voittoon hiihti Kirsi Perälä ja torstaina vapaan hiihtotavan kilpailussa miehille kaksoisvoitto, Tero Similän voittaessa ja Lari Lehtosen sijoittuessa kilpailun kakkoseksi.

Keskiviikkona hiihdetyissä sprinttikilpailuissa Kirsi Perälä otti ylivoimaisen voiton Silja Tarvosen ollessa kuudes. Perälä voitti karsinnan melkein neljän sekunnin erolla, ja ero oli yhtä tyrmäävä myös finaalissa. Miesten sarjassa Martti Jylhä voitti karsinnan yli kahdella sekunnilla, mutta jäi tasaisessa finaalissa viidenneksi.

Torstaina hiihdettiin väliaikalähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla. Miesten sarjassa voiton otti Tero Similä ja toiseksi sijoittui Lari Lehtonen. Tuore kolminkertainen nuorten arvokisamitalisti Perttu Hyvärinen oli hienosti viides. Tällainen menestys on harvinaista herkkua, sillä edellinen suomalaismiesten kaksoisvoitto skandinaviacupin osakilpailusta on lähes kahdeksan vuoden takaa, kun Petri Ylönen voitti ja Juha Lallukka oli toinen Keuruulla 2003. Naisten kilpailussa tänään Norja otti kolmoisvoiton ja Laura Ahervo oli neljäs.