Uutisen päiväys

19.12.2010← Takaisin

Stecherille toinen voitto Ramsaussa – Ryynänen 16:s

  Janne Ryynänen vastasi jälleen parhaasta suomalaissuorituksesta yhdistetyn maailmancupissa. Ryynänen oli Ramsaussa 16:s jääden kärjestä 37,9 sekuntia. Voiton vei eiliseen tapaan Itävallan Mario Stecher, joka oli paras sekä mäessä että ladulla.

   

  Janne Ryynänen oli tälle kaudelle tuttuun tapaan paras suomalainen yhdistetyn maailmancupissa Hannu Mannisen suunnattua opintojensa pariin. Ryynänen hyppäsi HS 98-mäestä 89,5 metriä ja pääsi hiihto-osuudelle yhdeksäntenä vain 24 sekuntia eilisen kilpailun ja tämän päivän mäkiosuuden voittanutta Mario Stecheriä perään.

  Vahvana hiihtäjänä tunnettu Stecher piti pintansa myös hiihto-osuudella ja nousi tänäänkin korkeimmalle palkintokorokkeelle Ramsaussa. Myös saksalaisten vahva panos näkyi eiliseen tapaan Stecherin takana, kun Tino Edelmann ja Eric Frenzel valtasivat loput palkintopallisijat. Edelmann jäi Stecheristä 8,6 ja Frenzl 10,2 sekuntia. Ryynänen jäi lopulta Stecheristä 37,9 sekuntia ja oli 16:s.

  Päävalmentaja Kimmo Savolaisen mietteet olivat sekä päivän kilpailusta että alkukaudesta kaksijakoiset.

  ”Mäkiosuus harmittaa. Viimeiselle kymmenelle hyppääjälle oli tosi kova takatuuli. Kisa alkoi puolen päivän jälkeen ja täällä alkaa aina tuulla iltapäivällä, minkä pitäisi olla myös järjestäjien tiedossa. Jannella oli mäessä huonoa tuuria, mutta hiihto oli hyvä”, ruoti Savolainen.

  ”Jannen osalta näyttää hyvältä ennen pidempää treenijaksoa, vaikka sijoitukset eivät välttämättä siltä näytä. Huippusijoitukset varmasti tulevat jossain vaiheessa. Myöskään Hannusta en ole huolissani, kunhan hän vain saa kouluasiat hoidettua ja enemmän kisoja alle.”

  Joni Karjalainen ja Eetu Vähäsöyrinki eivät yltäneet maailmancupin pisteille. Karjalainen oli 47:s ja Vähäsöyrinki keskeytti.

  ”Muiden osalta pitää miettiä, että pitäisikö laittaa kiertämään Continental cupia. Tasoero on kova maailmancupiin verrattuna ja turhan raakaa leikkiä tämä on näille nuoremmille pojille”, pohti Savolainen.

  Yhdistetyn maailmancup jatkuu 8.-9.1.2011 Saksan Schonachissa. Maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Ranskan Jason Lamy Chapuis ennen Stecheriä. Ryynänen on kokonaispisteissä sijalla 11.

  ”Joulun pyhät treenataan kotona, mutta jos on kova pakkanen, niin näiden kahden osalta (Ryynänen ja Manninen) mietitään pitäisikö lähteä Keski-Eurooppaan treenaamaan”, kertoi Savolainen tulevien viikkojen suunnitelmista.

   

   

  Tuloskooste:

  FIS Yhdistetyn maailmancup

  19.12.2010 Ramsau, Itävalta HS 98/10 km

  1. Mario Stecher AUT

  2. Tino Edelmann GER + 8,6

  3. Eric Frenzl GER + 10,2

  16. Janne Ryynänen FIN + 37,9

  47. Joni Karjalainen FIN + 2.46,3

  Eetu Vähäsöyrinki FIN kesk.

   

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com