Uutisen päiväys

14.6.2012← Takaisin

Sprinttileiriltä vauhdikas startti kesään

Viime viikonloppuna jo kolmatta kertaa Jämin maisemissa ja maastoissa järjestetty Sprinttileiri keräsi yhteen 16 innokasta tyttö- ja poikahiihtäjää. Iloisella leirimielellä ja kovalla motivaatiolla varustautuneet 11 - 18 -vuotiaat nuoret harjoittelivat torstaista perjantaihin nykypäivän hiihdossa ja erityisesti sprinttihiihdossa tarvittavia ominaisuuksia suksilla ja ilman.

Harjoituksissa keskityttiin nopeuden ja koordinaation sekä tekniikan että lajitaitojen kehittämiseen. Sprinttiharjoittelu mahdollistaa eri-ikäisten ja eri taitoisten harjoittelun samaan aikaan samassa paikassa. Harjoittelu leirillä olikin pääosin iloista yhdessä tekemistä. Taitojen kehittyminen näkyi jo leirin aikana jokaisen hiihtäjän suorituksissa. Mahtavaa!

 

Parhaimmillaan leiriläiset liikkuivat jopa neljä kertaa päivässä. Hiihtoharjoittelun lisäksi ohjelmassa oli myös parina iltana jalkapallon EM-kisojen kunniaksi jalkapalloa ja leirin päätösiltana olympiavuoden kunniaksi leiriolympialaiset, jossa leiriläiset mittelivät leikkimielisesti paremmuudestaan mm. polttopallossa ja kenkäkrusifiksissa. Leirin ohjauksesta vastasivat maajoukkuesprintteri Kalle Lassila, sprinttihiihdon pioneeri Jari Joutsen ja ex-sprintteri Juha Bäck.

 

Leiriläiset saivat nauttia leirin ajan erinomaisista olosuhteista. Sää oli pääosin aurinkoinen eikä kesäsateet päässeet pahasti häiritsemään kuin hyttysiä, joita tänä vuonna lenkkiseurana on riittänyt. Jämin hiihtoputken ladutkin olivat erinomaisessa - ehkä jopa historiansa parhaassa kunnossa!

 

Ensi vuonna leiri järjestetään 6. - 9.6.2013 ja ajankohta kannattaakin merkata jo alustavasti kalenteriin!