Uutisen päiväys

26.11.2015← Takaisin

Sprinttikisa avaa maastohiihdon maailmancupin

​Suomen hiihtäjät lähtevät tavoittelemaan maailmancupin menestystä perjantaina Rukan haastavista maastoista Falunin vuoden 2015 MM-hiihtojen sprintissä upeasti yhdeksänneksi sivakoineen Ristomatti Hakolan johdolla.

Kuusamossa Suomen maajoukkueeseen kuuluvat miesten puolella 31:ntenä matkaan lähtevän Hakolan lisäksi Matias Strandvall (lähtönumero 26), Anssi Pentsinen (28), sekä Martti Jylhä (30), Juho Mikkonen (44), Sami Jauhojärvi (50), Ville Nousiainen (66) ja Iivo Niskanen (78).

Naisten vastaavaan ryhmään puolestaan kuuluvat kolmantena starttaava Aino-Kaisa Saarinen, 11:ntena lähtevä Anne Kyllönen, numerolla 26 matkaan suuntaava Krista Pärmäkoski, 28 numeron Mona-Liisa Nousiainen, 52:ntena irti pääsevä Laura Mononen sekä numeroa 71 kantava Riitta-Liisa Roponen.

- Hyvät on fiilikset. Alkukaudella omaa kehitystä on pystynyt vertaamaan suomalaisiin kavereihin, mutta nyt nähdään, mitä muut maailmalla ovat tehneet, Hakola kertoo.

Maajoukkueiden lisäksi Rukalla on sekä miesten että naisten kansalliset ryhmät, joissa on yhteensä kymmenen hiihtäjää. Suuren edustajamäärän takia Kuusamon viikonlopussa korostuvat itse kilpailijoiden lisäksi myös huoltajien, fysioterapeuttien ja muiden tärkeää työtä tekevien taustahenkilöiden roolit.

Lahden kotikisat kiiltävät silmissä jo hyvissä ajoin
Kuusamossa sivakoidaan viikonloppuna maailmancupin kolme ensimmäistä kilpailua. Hakola tosin on päässyt ladulla irti kotimaassa jo aiemmin.

- Välillä on ollut parempaa kulkua ja välillä heikompaa kulkua. Toivotaan, että viikonloppuna on jäätävää kulkua.

Kankaanpäästä kotoisin olevan 24-vuotiaan hiihtäjän silmissä kiiltää jo vuoden 2017 Lahden kotikisat, jotka näkyvät esimerkiksi harjoittelussa. Myös alkava talvi on Hakolalle tärkeä, sillä se on ensimmäinen täysi kausi A-maajoukkueen mukana.

- Treenit ovat olleet kovempia. Yritän hiihtää tänä vuonna entistä kovempaa ja 2017 Lahden MM-kisoissa vielä kovempaa. Ne ovat isot tähtäimet, Hakola summaa.

Lähde ja kuva: Ruka Nordic