Uutisen päiväys

20.1.2018← Takaisin

Sprinttien finaalissa ei nähty suomalaisia – Pärmäkoski ja Niskanen pääsivät välieriin

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään Slovenian Planicassa. Kilpailuohjelmassa vuorossa olivat naisten ja miesten sprintit. Parhaina suomalaisina kilpailuissa nähtiin Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen, jotka hiihtivät ainoina suomalaisina välieriin. Lopputuloksissa Iivo Niskanen kahdeksas ja Krista Pärmäkoski sijalla 11.

- Päivä oli aika vaikea tänään. Aika-ajo kohtuu hyvä, missään nimessä ei ollut rentoa hiihtoa. Happoja kertyi tosi paljon alkuerästä. Välierässä oli tosi huono jo, ei jaksanut taistella happoa vastaan kunnolla. Huomaa, että Tourista on vielä osittain palautuminen kesken, välillä on hyviä päiviä ja välillä on huonoja päiviä. Huomisen kun selviää, niin sitten voi lähteä valmistautumaan korkealle ja sitten toivottavasti palautuu. Kuitenkin vielä kolmisen viikkoa aikaa, uskon, että tästä hyvä tulee, Pärmäkoski kommentoi.

Naisten karsinnasta erävaiheeseen hiihtivät Pärmäkosken lisäks myös Aino-Kaisa SaarinenJohanna Matintalo ja Anne Kyllönen. Aino-Kaisa Saarinen oli karsinnan kymmenenneksi nopein ja oli kilpailun lopputuloksissa toiseksi paras suomalainen sijoittuessaan sijalle 22.

- Aika-ajo oli tosi hyvä. Tasapainoista, hyvää hiihtoa. Sukset toimi loistavasti. Erässä olo oli vähän väsynyt ja lihakset meni ihan jumiin, en pystynyt iskemään niin lujaa kuin olisin halunnut. Hyvä suoritus aika-ajossa, näyttää siltä, että hiihto menee eteenpäin. Nyt sitten kun päästään viimeistelyleirille ja lepäämään, niin uskon, että kunto vaan tästä nousee ja tulee esiin, kommentoi Saarinen.

Johanna Matintalo oli 28:s, Anne Kyllönen 30:s. Kerttu Niskanen ja Laura Mononen jäivät karsintavaiheeseen.

Naisten tulokset kokonaisuudessaan

Suomalaismiehistä neljä urheilijaa selvitti tiensä kilpailun erävaiheeseen, josta välieriin hiihti vain Iivo Niskanen. Ristomatti Hakola oli ensimmäinen 12 parhaan joukosta ulos jäänyt urheilija, Anssi Pentsinen oli kilpailussa sijalla 17. Pisteille hiihti myös Lauri Vuorinen, ollessaan 26:s. Vielä viime viikonloppuna flunssasta kärsinyt Vuorinen onnistui tekemään hyvän hiihdon, vaikkakin sairastelu vei potkusta pienen siivun.

- Tuntui, että se ehkä vähän painoi tänään. Karsinnassa oli ihan ok hiihto vielä, erässä ei ollut oikeastaan mitään mahdollisuuksia vastata siihen vauhtiin. Muuten ihan ok hiihtoa, pystyi pitämään hyvän tason yllä vaikkei ollut ihan paras päivä tänään. Ratakin oli aika raaka, ei antanut armoa yhtään, jos ei ollut potkua hiihtää kovaa. Tästä nyt vaan sitten rauhakseltaan mennään eteenpäin ja palautellaan, kommentoi Vuorinen.

 Martti Jylhän karsintaa vaikeutti lähellä ollut radalta ulos hiihtäminen.

- Oma kisa oli tänään vähän alavireinen. Ekaan mutkaan olin ajaa pahasti pihalle ja säikähdin siitä ja tuli tavallaan sellainen adrenaliinipiikki, jonka kanssa oli sitten aika hapoilla heti ennen kuin oltiin edes hiihdetty yhtään metriä nousua. Huonot vauhdit siihen ensimmäiseen mäkeen sitä kautta. Yritin tänään katsoa, että olisi ollut kaikki perusjutut tehty niin hyvin kuin vaan voi. Välillä se vaan menee tällä tavalla, kertasi Jylhä.

Miesten tulokset kokonaisuudessaan

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Maailmancup jatkuu huomenna naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailuilla. 

Kuva: Newspix24