Uutisen päiväys

27.11.2015← Takaisin

Suomen miehet säväyttivät sprintissä

​Maastohiihdon maailmancup pääsi vauhtiin perjantaina Rukalla leudossa säässä. Sekä miesten että naisten sprinttikilpailut olivat norjalaisurheilijoiden juhlaa, jotka veivät peräti viisi kuudesta palkintokorokesijata.

Päivä oli myös suomalaisten näkökulmasta lupauksia antava. Miehissä paras sinivalkoinen oli 10:nneksi sivakoinut Matias Strandvall, naisissa nopeinta vauhtia maamme edustajista piti sijalle 11 päätynyt Krista Pärmäkoski.

Miesten kisan yllättäjä Lauri Vuorinen ja naisissa hienosti esiintynyt Katri Lylynperä ottivat ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

"Tänään oli vaikea aamukarsinta, sitten parani ja puolivälierässä oli aivan loistava suksi. Pito loppui välierään, harmittaa kun en pyytänyt lisää pitoa, vaikka olisi pitänyt", Strandvall tiivisti päivän.

"Alkuerässä oli kova hiihto, se vähän verotti välierästä. Olen tyytyväinen, että uskalsin lähteä siihen vauhtiin. Ilmeisesti minulla oli kovempi aika, kuin yhdenkään muun erän voittajalla. Se kertoo siitä, että vauhtia löytyy", Pärmäkoski totesi.

Suomalaismiehet olivat perjantaina kaikkiaan väkevässä iskussa. Anssi Pentsinen päätyi 15:nneksi yhden sijan Ristomatti Hakolan edelle, Toni Ketelä hiihti sijalle 19, Lasse Paakkonen sijalle 23, Ari Luusua päätyi 27:nneksi sekä superyllättäjä Lauri Vuorinen 29:nneksi.

"Erässä olisin odottanut ehkä enemmän. Siinä oli 20-30 metrin huono pätkä, jossa hävisin. Sukset olivat liukkaat, vaikka tuossa pätkällä ne eivät toimineet", Hakola summasi perjantain annin.

"Hyvät mielet on. Ensimmäisiin maailmancupin pisteihin on oltava tyytyväinen. Tuli kaikki hieno saavutettua jo, kun pääsi karsinnoista jatkoon", Vuorinen puolestaan jutteli.

Miesten ykköseksi sivakoi Norjan Sondre Turvoll Fossli ennen maanmiehiään Eirik Brandsalia ja Petter Northugia.

Naisten puolella Krista Pärmäkoski hiihti siis 11:nneksi. Muista sinivalkoisista Katri Lylynperä oli 21:s juuri ennen Anne Kyllöstä, viimeisen pisteen puolestaan otti sijalle 30 sivakoinut Kerttu Niskanen.

"En missään nimessä ole tyytyväinen, ainakin välieriin olisin halunnut. Sprintissä sattuu ja tapahtuu, kolmeen minuuttin tuli vähän liian värikäs kierros", Kyllönen kertoi.

Myös naisten kisassa Norja oli suvereeni. Maiken Caspersen Falla vei suurimman potin, Ruotsin Stina Nilsson taisteli toiseksi ja Ragnhild Haga viimeiselle podium-paikalle kolmanneksi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu lauantaina viiden ja kymmenen kilometrin vapaan kisoilla.

Urheilijoiden kommentteja:
Matias Strandvall
Krista Pärmäkoski
Lauri Vuorinen
Ristomatti Hakola
Ari Luusua
Toni Ketelä
Anne Kyllönen
Kerttu Niskanen

Kuva: Ruka Nordic