Uutisen päiväys

15.2.2020← Takaisin

Ski Tour käynnistyi Östersundissa – Krista Pärmäkoski avausmatkan seitsemäs

Maastohiihdon Ruotsin ja Norjan kiertue, Ski Tour, käynnistyi tänään Östersundissa vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Krista Pärmäkoski vastasi suomalaisittain päivän parhaasta sijoituksesta ja oli naisten 10 kilometrin kilpailun 7:s. 

– Ihan hyvä veto. Hyvä päivä, hyvä kisa. Sijoitus ei ehkä ihan sellainen mitä odotin. Täällä pitää olla tosi terävä heti alusta, jos tulee notkahduksia, niin eroa tulee heti keulaan, pohti Pärmäkoski.

Östersundin kisarata sisältää paljon teknistä ja mutkaista pätkää. Pärmäkoski meinasi laskea ulos kilpailun ensimmäisellä kierroksella radan vauhdikkaassa laskussa.

– Oli varmaan kahdesta sentistä kiinni, että pysyin ladulla. Radalla piti jaksaa tehdä töitä ja olla teknistä osaamista, totesi Pärmäkoski.

Suomalaisnaisista myös Kerttu Niskanen hiihti pistesijoille. Niskanen oli 27:s.

– Oli vaikea kilpailu, en osaa ihan heti kisan jälkeen sanoa, että mikä mättää. Avausviikonloppu oli sellainen, missä piti onnistua, mutta plörinäksi meni, totesi Niskanen heti kilpailun päätteeksi.

Laura Mononen oli kilpailun 34:s ja Anne Kyllönen hiihti sijalle 42. Norjalaiset ottivat kilpailussa kolmoisvoiton, Heidi Wengin ja Ingvild Flugstad Östbergin säestäessä Therese Johaugin vahvaa menoa.

Tulokset

Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena miesten 15 kilometrin kilpailun 27:s. Niskanen totesi päivän olleen kokonaisuudessaan haastava ja harmitteli myös viimeisen laskun kaatumistaan ja siinä menetettyjä sijoja.

– Vaikea päivä, kaikki oli tehty niin hyvin kuin pystyi tekemään. Lopussa vielä 15 sekuntia könysin. Ei onnistuttu tänään, totesi Niskanen

Muut suomalaismiehet jäivät pistesijojen ulkopuolelle. Markus Vuorela hiihti maaliin sijalle 51, Lari Lehtonen sijalle 62 ja Lauri Vuorinen oli päivän 67:s. Norja vei myös miesten kilpailun nimiinsä. Voittoon hiihti Sjur Roethe ennen Simen Hegstad Kruegeria ja Finn Haagen Kroghia.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Ski Tour jatkuu huomenna Östersundissa perinteisen takaa-ajokilpailuilla.