6.1.2004← Takaisin

Sigurd Pettersen palasi kärkeen - Janne Ahonen kolmas

Saksan-Itävallan mäkiviikon valtias oli tällä kertaa Norjan Sigurd Pettersen. Koko kiertueen voiton lisäksi hän otti kolmannen osakilpailuvoittonsa Bischofshofenissa loppiaisena. Kakkoseksi hyppäsi Innsbruckissa voittanut Peter Zonta. Suomen Janne Ahonen oli jälleen kolmas.

Saksan-Itävallan mäkiviikon viimeisessä osakilpailussa Itävallan Bischofshofenissa nähtiin paljon komeita hyppyjä. Voiton ottanut Norjan Sigurd Pettersen hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 132,5 metriä ja oli sillä kisassa neljäntenä. Toisellaan hän ponkaisi metrin enemmän ja keräsi pisteitä yhteensä 265.8. Se riitti voittoon. Toiseksi sijoittunut Slovenian Peter Zonta paransi sijoitustaan yhdellä ensimmäiseltä kierrokselta hypättyään 134 ja 131,5 metriä. Janne Ahonen nousi kolmanneksi ensimmäisen kierroksen jaetulta kuudennelta sijalta. Hänen hyppynsä kantoivat 131,5 ja 132 metriä ja pisteitä kertyi 261,3 - tällä kertaa Ahonen sai molemmista hypyistään kaikilta tuomareilta vähintään 19 pistettä. Ensimmäisellään kilpailun pisimmän hypyn, 138 metriä, hypännyt Itävallan Thomas Morgenstern sai lopulta tyytyä neljänteen sijaan.

Suomalaisten sijoitukset olivat Bischofshofenissa mäkiviikon parhaat. Veli-Matti Lindström sijoittui seitsemänneksi ja Matti Hautamäki kahdeksanneksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne oli vieläkin parempi. Hautamäki oli toisena 134,5 metrin hypyllään ja Lindström neljäntenä hypättyään 133 metriä. Kumpikaan ei yltänyt toisellaan aivan yhtä hyviin suorituksiin ja sijoitukset putosivat. Akseli Kokkonen oli 25:s ja Jussi Hautamäki 28:s. Tami Kiuru ei päässyt toiselle kierrokselle. Hänen sijansa oli 32:s.

Saksan-Itävallan mäkiviikon 2003-04 voitti Norjan Sigurd Pettersen. Viime vuoden voittaja, Janne Ahonen oli tällä kertaa viides, vain kolme kymmenystä edellisestä, Itävallan Thomas Morgensternista.