Uutisen päiväys

17.2.2013← Takaisin

Sarasoja-Lilja parhaana suomalaisena kahdeksas Davosissa

Maastohiihdon maailmancupissa oli sunnuntaina vuorossa vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisa. Suomalaisista parasta vauhtia Davosin laduilla piti Riikka Sarasoja-Lilja, joka sijoittui kahdeksanneksi. Kaikki viisi suomalaisnaista hiihti maailmancupin pisteille, kolme parasta oli mahtui yhdentoista kärkeen.

Riikka Sarasoja-Lilja vastasi suomalaisnaisten parhaasta hiihdosta sunnuntaina Davosin maailmancupissa. Sarasoja-Lilja hiihti 10 km vapaan kisassa kahdeksanneksi jääden kisan voittaneesta Theresa Johaugista 39,3 sekuntia.
- Oli varmaan helpoimpia Davosin kisoja mitä on ollut. Sain loppuun asti hiihdettyä hyvin. Tämä on mun paras väliaikalähtösijoitus, viime vuonna olin täällä kymmenes. Davos on mun suosikkipaikkoja, täällä paistaa usein aurinko, mutta  on minulla täällä sattunut niitä tummumisiakin, Sarasoja-Lilja kertoo.
Joulukuussa hyviä hiihtoja tehneen Sarasoja-Liljan kaudessa oli notkahdus vuoden vaihteen Tour de Skin aikoihin, mutta nyt kunto on jälleen nousussa:
- MM-kisoja ajatellen oli hyvä saada onnistunut kisa alle. Nyt on hyvä, rento mieli ja iloinen meininki, on tällä kaudella niitä nessujakin tarvittu.

Kerttu Niskanen sijoittui kisassa kymmenenneksi.
- Meni ihan hyvin kun tuli vapaalla paras sijoitus maailmancupissa. Sijoitus miellyttää ja hiihto oli ihan kivaa. Sanoin meidän huollollekin, että oli mukava hiihtää normaalimatkaa väliaikalähtönä, kun sai jakaa voimansa oman mielen mukaan, Niskanen iloitsee.
Yhdenneksitoista hiihtänyt  Riitta-Liisa Roponen ei ollut suoritukseensa tyytyväinen. Tavoitteet ovat selvästi korkeammalla.
- En ole tyytyväinen, koska tämä on kuitenkin päämatkoja MM-kisoissa, enkä minä lähde sinne yhdennestätoista sijasta kisaamaan. Ei tuo ero onneksi ihan järkyttävän suuri keulaan ole. Pientä viilausta ensi viikkoon vielä vaatii.  Mitään syvällisempää analyysia siitä, mitä pitää viilata, en osaa vielä antaa. Pitää nähdä kaikki tulokset ja väliajat ensin, Roponen miettii.

Krista Lähteenmäen sijoitus oli 27:s. Hän kaatui alamäessä. Aino-Kaisa Saarisen ei alun perin pitänyt hiihtää Davosissa sunnuntaina.
- Tieto tämän päivän hiihdosta tuli minulle aika yllättäen ja ensimmäisenä mietin, onko minulla edes sukset mukana. Ihan jees, että sain muutaman pisteen. Kyllä mun tekemiseen tänään vaikutti enemmän se, että eilinen oli huono päivä ja sain itseni koottua kisaan. Se pettymys oli niin rankka.

Lisää suomalaiskommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaishiihtajien-kommentit-da/