1.3.2020← Takaisin

Salpausselän kisat huipentuivat naisten viestin toiseen sijaan

Salpausselän sunnuntain kilpailut käytiin lumisissa olosuhteissa. Maastohiihdossa Suomen naisten joukkue nappasi viestikilpailun toisen sijan upealla hiihdolla.

Maastohiihto

Naisten 4x5 kilometrin viestissä Suomen ykkösjoukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Laura Mononen sekä eilen kolmanneksi normaalimatkalla hiihtänyt Krista Pärmäkoski. Ensimmäisellä osuudella Johanna Matintalo otti eroa muihin joukkueisiin ja tuli ensimmäisenä vaihtoon. Toisella osuudella tilanne tasaantui kolmen kärkimaan kesken ja Kerttu Niskanen tuli vaihtoon niin ikään ensimmäisenä, mutta eroa Ruotsin Frida Karlssoniin oli vain sekunti.

Kolmannella osuudella Norjan Therese Johaugin onnistui jättämään muut joukkueet taakseen, mutta Laura Mononen piti hienosti toisen sijan ja tuli vaihtoon selkessä erossa takaa-ajajiin. Viimeisellä osuudella Krista Pärmäkoski ei enää saanut Heidi Wengiä kiinni ja joukkue sijoittui toiseksi kotiyleisön kannustaessa. Suomen toinen joukkue Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Susanna Saapunki ja Jasmi Joensuu sijoittuivat kuudenneksi +2:28 voittajajoukkue Norjan perässä. Kilpailun kolmas oli Ruotsi.

Tulokset

Miesten viestissä käytiin tasainen kisa kärkimaiden kesken. Suomen ykkösjoukkue Lauri Vuorinen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola olivat viestissä kärkikamppailussa mukana aina kolmannelle osuudelle saakka. Siellä Perttu Hyvärisen voimat eivät aivan riittäneet kärjen vauhtiin ja hän toi Suomen vaihtoon seitsemännellä sijalla 20 sekuntia kärjelle hävinneenä. Viimeisellä osuudella Ristomatti Hakolan onnistui vielä hiihtää kärki kiinni, mutta joutui kuitenkin lopulta taipumaan sijalle kuusi.

Suomen kakkosjoukkue Juho Mikkonen, Juuso Haarala, Markus Vuorela ja Lauri Lepistö sijoittuivat sijalle 10 +3:20 Norjalle hävinneenä. Toiseksi tuli Sveitsi ja kolmanneksi Venäjä.

Tulokset

Yhdistetty

Yhdistetyn mäkiosuudella tuuli pyöri ympäri Lahden mäkimonttua ja kisassa nähtiinkin pieni tauko kun odotettiin sopivia olosuhteita. Kilpailu saatiin loppujen lopuksi hypättyä ja suomalaisista parhaana mäen jälkeen oli Ilkka Herola. Herolalla eroa kärkeen oli +1:36. Hiihtoladulla suomalaiset nousivat joukolla, ja viimeiselle kierrokselle asti saatiin jännittää, yltääkö Herola podium kamppailuun. Edellä menijät hiihtivät kuitenkin kovaa, ja Ilkka Herola oli lopulta kilpailun 8:s. Myös Eero Hirvonen ylsi maailmancupin pisteille, kun hän tuli maaliin sijalla 22. Kilpailussa nähtiin myös neljä muuta suomalaista: Arttu Mäkiaho (31:s), Leevi Mutru (34:s), Olli Salmela (42:s) sekä Jesse Pääkkönen (43:s.) Kilpailun voitti Japanin Akito Watabe ennen Norjan Jörgen Gråbakia ja Saksan Vinzenz Geigeria.

Tulokset

Mäkihyppy

Sunnuntaina lumisade sekoitti mäkikilpailua. Karsinta jouduttiin perumaan ja kaikki 59 hyppääjää hyppäsivät itse kilpailussa. Kilpailu pystyttiin aloittamaan ajallaan ja Suomen liput liehuivat yleisössä. Suomalaiset eivät valitettavasti sunnuntai-iltapäivänä kuitenkaan selvinneet toiselle kierrokselle. Paras suomalainen oli Jarkko Määttä 106 metrisellä hypyllä. Kilpailussa hyppäsivät myös Arttu Pohjola (51:s), Antti Aalto (52:s) sekä Niko Kytösaho (57:s). Kilpailun voitti Saksan Karl Geiger, toiseksi sijoittui Itävallan Stefan Kraft ja kolmas oli niin ikään itävaltalainen Michael Hayböck.