Uutisen päiväys

23.2.2010← Takaisin

Saksaan naisten ja Norjaan miesten sprinttiviestin kultaa

  Saksan joukkue, Evi Sachenbacher-Stehle ja Claudia Nystad, voitti Vancouverin olympialaisten naisten sprinttiviestin. Hopeaa vei Ruotsi ja pronssia Venäjä. Suomi oli kahdeksas.  Suomen joukkueessa hiihtivät Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja. He pääsivät finaaliin aikavertailun kautta.

  Loppukilpailussa Suomi putosi kärkitaistelusta neljännellä osuudella, kun Sarasoja jäi kärkiryhmästä. Viimeiseen vaihtoon Roponen toi Suomen kuudentena ja maaliin Sarasoja hiihti kahdeksantena. Suomen ero kärkeen oli +52,9 sekuntia.

  - Finaali oli tavoite ja siihen päästiin. Ihan hyvin kulki oma hiihto ja varmasti teimme parhaamme, Roponen totesi.

  Mitalit ratkesivat viimeisellä osuudella, jossa Saksan Claudia Nystad ohitti Ruotsin Anna Haagin käännyttäessä loppusuoralle ja Saksa vei voiton.

  Miesten sprinttiviestin kulta meni Norjan joukkueelle Öystein Pettersen – Petter Northug. Ankkurina Northug kiri helposti muilta karkuun käännyttäessä loppusuoralle. Hopeaa otti Saksa ja pronssia Venäjä. Suomi, joukkueella Lasse Paakkonen ja Ville Nousiainen, oli 10:s.

  Suomi pääsi mukaan finaaliin aikavertailusta viimeisenä joukkueena. Loppukilpailussa Suomi menetti otteen muuhun ryhmään viidennellä osuudella, kun Paakkonen jäi viimeiseksi.

  - Raskas keli ja raskas kisa. Harmittaa, että en pystynyt tarjoamaan Villelle parempaa paikkaa lopussa. En vaan pystynyt parempaan, Paakkonen sanoi Ylen haastattelussa.

  - Oma hiihto oli sellaista puolittaista menoa, mutta ihan ok. Terävämpiä meidän pitäisi olla kaikkien, mutta jostakin syystä näin ei ole. Minimi oli finaalipaikka ja se saatiin, Nousiainen sanoi.

  Tuloksia: www.fis-ski.com ja www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/