26.2.2011← Takaisin

Saksaan kaksoisvoitto yhdistetyssä, Ryynänen 18:s

Yhdistetyn normaalimäen kilpailu oli Eric Frenzelin näytöstä alusta loppuun. Saksalaismenestyksen täydensi Tino Edelmann, joka ehti maaliin ennen Felix Gottwaldia. Paras suomalainen oli 18:nneksi sivakoinut Janne Ryynänen.

Yhdistetyn normaalimäen kilpailun voitto ratkesi jo mäkiosuudella. Saksan Eric Frenzelin onnistui venyttää Midstubakkenin HS 106-mäessä peräti 109,5 metriin ja hän pääsi ladulle 19 sekunnin erolla ennen muita. Frenzel sai hiihdellä koko matkan itsekseen ja uran ensimmäinen henkilökohtainen aikuisten arvokisamitali irtosi 11,9 sekunnin erolla seuraaviin.

Felix Gottwald pääsi mäessä 95 metriin ja itävaltalainen nousi odotetusti mukaan mitalitaistoon 15. sijalta ja reilun minuutin takaa-ajoasemista. Hän joutui kuitenkin juuri ennen loppusuoraa taipumaan Tino Edelmannille, joka kruunasi saksalaisten päivän hopeallaan. Saksan joukkuetta voikin pitää ennakkosuosikkina joukkuekilpailuun, sillä Johannes Rydzek oli neljäs.

Suomalaiset eivät yltäneet tänään mukaan kärkikahinoihin. Janne Ryynänen oli mäkiosuuden jälkeen 11:s 99 metrin liidollaan, mutta joutui antamaan hiihto-osuudella muutaman sijan periksi ja oli lopulta parhaana suomalaisena 18:s. Kärjestä Ryynänen jäi 1.31,9.

”Aika semmoinen kuin mitä nämä kisat ovat tällä kaudella olleet. Jannelta perushyppy ja hiihto ok. Tarvitaan kuitenkin huippuhyppy, että Janne pääsisi ladulle paremmista asemista ja voisi taistella paremmista sijoituksista”, tuumasi päävalmentaja Kimmo Savolainen

Hannu Mannisen hiihto ei kulkenut aivan viime vuosien tapaan, vaikka mäkiosuudella hyppy kantoi mukavasti 95 metriin. Opiskeluihin kuluvalla kaudella keskittynyt Manninen kuroi kuitenkin eroa kärkeen kiinni 10 sekuntia ja nousi mäkiosuuden 30. sijalta lopulta 21:nneksi.

”Hannun kunto on nyt tällä tasolla ja se varmasti johtuu osittain valmistautumisesta. Isoon mäkeen tuskin tapahtuu muutamassa päivässä mitään muutosta”, arveli Savolainen.

MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa esiintyneet Joni Karjalainen ja Eetu Vähäsöyrinki lähtivät hiihto-osuudelle kahden sekunnin välillä sijoilta 42 ja 44. Karjalainen oli kaksikosta terävämpi ladulla ja oli lopputuloksissa 38:s. Vähäsöyrinki oli 46:s.

”Nuorilta pojilta ihan ok ensimmäinen arvokisastartti tämän kauden aiempiin suorituksiin nähden”, totesi Savolainen.

Suomi jatkaa normaalimäen joukkuekilpailuun samalla nelikolla, mutta hyppyjärjestys ilmoitetaan vasta myöhemmin. Savolainen kuitenkin muistuttaa, että MM-kilpailussa voi tapahtua suuren yleisön edessä ja haastavissa säissä yllätyksiä.

”Saksalaisten panos oli huikea ja yllättävä. Norjalaiset puolestaan alisuorittivat. Tällaista täällä MM-kisoissa on.”