Uutisen päiväys

28.2.2010← Takaisin

Saariselle pronssia 30 kilometriltä – Kowalczyk lykki kultaa

  Aino-Kaisa Saarinen hiihti pronssia Vancouverin olympiakisojen naisten 30 km:n perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Olympiakultaa voitti Puolan Justyna Kowalczyk ja hopeaa otti Norjan Marit Björgen.

  Saariselle pronssia 30 kilometriltä – Kowalczyk lykki kultaa

  Aino-Kaisa Saarinen hiihti pronssia Vancouverin olympiakisojen naisten 30 km:n perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Olympiakultaa voitti Puolan Justyna Kowalczyk ja hopeaa otti Norjan Marit Björgen.

  Voitto ratkesi loppukiritaistelussa, jossa Kowalczyk löi Björgenin 0,3 sekunnilla. Saarisen ero Kowalczykiin oli +1.05,0. Riikka Sarasoja oli 13:s ja Virpi Kuitunen 14:s. Heillä eroa kärkeen noin kolme minuuttia. Krista Lähteenmäki oli 26:s.

  - Olen äärimmäisen onnellinen. Hyvä taistelu tänään. Taktisesti loistava kilpailu suksen vaihtoineen ja sain henkilökohtaisen mitalin, Saarinen iloitsi.

  Saarinen kävi kovan taistelun pronssimitalista norjalaisen Kristin Steiran kanssa. Saarinen vaihtoi suksensa vielä viisi kilometriä ennen maalia. Steira jatkoi ilman vaihtoa ja Saarinen jäi noin 15 sekuntia norjalaisesta. Nopeasti Saarinen kuitenkin sai Steiran etumatkan kurottua umpeen. Saarisen hyvä vauhti jatkui maaliin saakka ja se toi Saariselle toisen mitalin viestipronssin lisäksi.


  Virpi Kuitusen mahdollisuudet menivät kaatumiseen noin kahdeksan kilometrin kohdalla. Kuitunen putosi rytäkässä kärkiryhmästä yli puolen minuutin päähän.

  - Päivä oli hyvä sitä yhtä suksen tökkäystä lukuun ottamatta. Kävin ladun ulkopuolella ja kaaduin. Suksi tökkäsi kurvissa ja jouduin ladun ulkopuolelle. Sitten tökkäsi vähän enemmän ja jouduin sinne lepikkoon. Viestipronssi ilahduttaa kovasti, mutta tänään olisin pystynyt kärkiporukassa taistelemaan, jos vain olisin pysynyt pystyssä, Kuitunen sanoi.

  Kuitunen ilmoitti Ylen tv-haastattelussa, että Vancouverin 30 kilometriä oli hänen pitkän ja menestyksekkään uransa viimeinen startti arvokisoissa.

  - Kyllä se loppui tähän, Kuitunen vastasi kysymykseen uran jatkumisesta vielä seuraavissa arvokisoissa.

  Riikka Sarasoja hiihti hyvän kilpailun ja ylitti maaliviivan Kuitusen edellä.

  - Suksisirkukseen meni liikaa aikaa. Olisin voinut alussa hiihtää pidempään samoilla suksilla, mutta sitten vaan jotenkin menin Virpin peesissä vaihtoon alkuperäisen suunnitelman mukaan. Uskoin ja odotin parempia kisoja itseltäni, vaikka tämä päätösmatka meni ihan hyvin, Sarasoja sanoi Ylen haastattelussa.

  Olympiakisojen ensikertalainen Krista Lähteenmäki selvitti raskaan urakan kunnialla maaliin.

  - Ihan hyvin meni ja jaksoin taistella. Sukset olivat loistavat, siitä kiitos huollolle. Kaaduin kilometri ennen maalia ja sen jälkeen oli raskasta päästä maaliin. Arvokasta kokemusta kertyi paljon, Lähteenmäki sanoi.


  Tuloksia: www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/