Uutisen päiväys

6.1.2010← Takaisin

Saarinen yhä mukana Tour de Skin voittotaistelussa

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui neljänneksi Tour de Skin viidennessä osakilpailussa Italian Toblachissa ja on yhä hyvissä asemissa kiertueen voiton suhteen. 16 kilometrin takaa-ajossa vapaalla hiihtotavalla Saarinen jäi voittaja Italian Arianna Follisista 27,6 sekuntia.

Saarinen starttasi ladulle ensimmäisen ja viiden kilometrin jälkeen Arianna Follis, Petra Majdic ja Justyna Kowalczyk saavuttivat edellään startanneen Saarisen. Ryhmä hiihti yhdessä, kunnes Saarisen oli hellitettävä muutama kilometri ennen maalia. Follisin jälkeen toiseksi sijoittui Majdic ja kolmanneksi Kowalczyk.

- Oli aika makaronifiilis, kun jalat eivät toimineet . Takaa ajettiin kiinni yhteistyöllä nopeasti. Kokonaisuutta ajatellen 27 sekuntia kärkeen ei ole vielä liikaa, vaan kaikki on vielä mahdollista. Huomisella perinteisen vitosella pääsen näyttämään osaamistani, Saarinen uskoi.

- Luulen, että tämä hiihto edesauttoi huomista kisaa. Luvassa on ihan hiihdettävää nousua, Saarinen sanoi.

Riitta-Liisa Roponen teki hyvän hiihdon ja säilytti hyvän sijoituksen seitsemäntenä, ero kärkeen +2.03,7.

- Jostakin syystä sääret olivat ihan tukossa. Ehkä nuhju latu rasitti sääriä, mutta onneksi reisissä riitti vielä voimaa. Muuten oli hyvä päivä. Tour on sujunut ihan ok , erityisesti alun epävarmaa oloa ajatellen. Perinteinen on minulle aina se heikompi tapa, mutta latu vaikuttaa ihan hiihdettävältä, Roponen arvioi.

Riikka Sarasoja teki omasta mielestään kauden parhaan hiihtonsa ja oli erittäin iloinen 15:nnestä sijastaan.

- Uskomattoman hyvä kilpailu ja nyt on mahtava fiilis. Tällaisia näyttöjä antaa ihan mielellään. Pääsin mukaan hyvään ryhmään ja vuorovedolla sijoitus nousi. Sukset olivat myös aivan loistavat, Sarasoja iloitsi.

Pirjo Murasen kilpailu oli vaikea.

- Oli todella vaikeaa menoa. Jalat eivät toimineet ja keuhkoihin otti, Muranen sanoi.

Torstaina naiset hiihtävät väliaikalähdöllä 5 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com