Uutisen päiväys

4.1.2010← Takaisin

Saarinen nousi Tour de Skin johtopaikalle

  Aino-Kaisa Saarinen jatkaa vahvasti Tour De Skin kärkikamppailussa. Maanantai-iltana Saarinen sijoittui Prahan keskustassa hiihdetyssä sprinttikilpailussa viidenneksi ja nousi samalla Tourin kokonaiskilpailun johtoon 25 sekunnin erolla Puolan Justyna Kowalczykiin

  Finaalissa Saarinen oli kiinni kolmannessa sijassa vielä viimeisessä mutkassa, mutta kolarointi pudotti hänet palkintokorokkeelta.

  - Viimeisessä mutkassa olin kolmantena, kunnes ensin joku hiihti sauvan päälle ja vielä suksen päälle. Finaali oli sitten siinä. Tällaista näissä kaupunkisprinteissä välillä sattuu, ei vaan voi mitään. Hiihto parani erä erältä ja sain hyvän taistelumielen finaaliin, Saarinen kertasi.

  - Ladulle upposi kuin suohon ja tasatyönnöllä oli mentävä eteenpäin. Yleisöä oli todella paljon ja he kyllä kannustivat. Se teki kisasta kivan, vaikka latu olisi saanut olla kyllä jotain muuta. Tourin johtopaikka on kyllä hyvä juttu, Saarinen totesi tyytyväisenä.

  Finaalin voitti Venäjän Natalia Korosteleva ennen Norjan Celine Brun-Lieä ja Slovakian Alena Prochazkovaa.

  Saarinen selvitti tiensä eteenpäin kahdesti aikavertailun kautta. Touria johtanut Kowalczyk jäi puoliväriin ja Slovenian Petra Majdic välieriin.

  Riitta-Liisa Roponen (11:s) voitti oman puolivälieränsä ja oli mukana välierissä. Roponen hiihti samassa erässä Saarisen kanssa. Saarinen pääsi jatkoon ajan perusteella, mutta Roposen kuudes sija vei finaalipaikan. Pirjo Muranen oli 15:s ja Riikka Sarasoja 20:s.

  Miesten sprintin voitti Ruotsin Emil Jönsson ennen toista ruotsalaista Marcus Hellneriä ja Norjan Simon Östenseniä.

  Suomalaismiehistä Matias Strandvall (14:s) pääsi ainoana karsinnasta puolivälieriin, mutta karsiutui niukasti maalikameran kuvalla välieristä.

  Sami Jauhojärvi (44:s), Matti Heikkinen (59:s), Ville Nousiainen (40:s) ja Kalle Lassila (48:s) karsiutuivat jo aika-ajossa. Myös Touria johtava Norjan Petter Northug jäi karsintaan. Hiihtäjät antoivat tylyn tuomion Prahan ladulle.

  - Joku taisi aikoinaan sanoa, että kansalle leipää ja sirkushuveja. Tämä oli nyt pelkkää sirkushuvia. Tasatyöntö oli nopein tapa edetä sohjossa. Voi sanoa, että aivan naurettavaa tai maastohiihdon raiskausta, Jauhojärvi tilitti.

  - Tässä ei ole mitään järkeä. Tasatyönnöllä mennään vapaan sprinttiä nopeiten. Täysi vitsi. Kyllä on sprinttihiihto saatu täysin pilalle, kun tällaisia kisoja pitää hiihtää, Nousiainen noitui.

  - Tästä ei kannata tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä ainakaan meikäläisen kunnon suhteen. Vähän kuin sirkus ilman huveja sanoisin Mustille. Ei minun urallani ole vastaavaa jauholaaria osunut kohdalle. Nyt syömään, autoon ja nukkumaan, Heikkinen kuvaili.

  Huomenna Tour de Skillä on välipäivä. Keskiviikkona kiertue jatkuu Italian Toblachissa, jolloin naiset hiihtävät 16 kilometriä ja miehet 35 kilomeriä vapaalla hiihtotavalla.

  www.tour-de-ski.com
  www.fis-ski.com