Uutisen päiväys

22.1.2011← Takaisin

Ryynänen venyi kauden parhaimpaansa Chaux-Neuvessa

Yhdistetyn maailmancup jatkui Ranskan Chaux-Neuvessa. Voittoon kiri Itävallan David Kreiner. Päivän suomalaisonnistuja oli Janne Ryynänen, joka hyppäsi pisimmälle mäkiosuudella ja oli lopputuloksissa kahdeksas. Sijoitus oli Ryynäsen paras tällä kaudella.

Yhdistetyn maailmancupia kisattiin tänään Ranskan Chaux-Neuvessa. Suomalaisista mukana olivat Janne Ryynänen, Eetu Vähäsöyrinki ja Jim Härtull, joista parhaiten onnistui Ryynänen, joka venyi sairastelun jälkeen kauden parhaimpaansa. 

Ryynäsen 116,5-metrinen HS 118-mäessä oli koko mäkiosuuden pisin hyppy ja hän starttasi ladulle toisena vain 10 sekuntia 113,5 metriä hypänneen Ranskan Jason Lamy Chappuis’n jälkeen. Ryynänen hiihti ranskalaisen kiinni itävaltalaisten Bernhard Gruberin ja Christof Bielerin kanssa, mutta putosi kärkikolmikon vauhdista 10 kilometrin lenkin puolivälissä. Kovina hiihtäjinä tunnettujen Felix Gottwaldin ja Mikko Kokslienin imussa rovaniemeläinen pääsi kuitenkin jälleen mukaan kahdeksan hiihtäjän kärkiryhmään.

Tasaisen hiihto-osuuden ratkaisut nähtiin viimeisellä 2,5 kilometrin kierroksella, jolloin kärkiryhmästä irtosivat Kokslien, Gottwald, Chappuis sekä David Kreiner. Loppukirissä vahvin oli Kreiner, joka juhli ensimmäistä maailmancupin osakilpailuvoittoaan 0,6 sekunnin erolla ennen Kokslienia. Gottwald oli kolmas. Ryynänen jäi kärjestä 21 sekuntia ja oli kahdeksas.

”Jannen osalta tosi hyvä kisa. Varsinkin hiihto meni hyvin. Pari ekaa kierrosta oli vähän tahmeaa, mutta loppu tuli hyvin nousujohteisesti, kun hän tajusi rauhoittaa menoa”, kehui päävalmentaja Kimmo Savolainen.

”Mäessä tuli myös onnistuminen ja sattui myös sellainen olosuhde, että se oli mahdollista. Kaksi päivää on tuullut kovasti ja yllättävän hyvin saatiin tänään vietyä kierros läpi. Positiivinen maku jäi.”

Savolaisen mukaan myös Ryynänen itse oli kilpailuunsa erittäin tyytyväinen.

”Janne oli totta kai tyytyväinen. Onhan se kova suoritus, kun on näillä nykysäännöillä kymppisakissa. Varsinkin, kun Janne pohti ennen hiihtoa, että mitäköhän siitä mahtaa sairastelun jälkeen tulla, kun eilisten kokeilujen jälkeen tuntemukset eivät olleet parhaita. Tämä varmasti avasi huomiselle paikkoja”, kertoi Savolainen.

Vähäsöyrinki oli 39:s mäkiosuuden jälkeen hypättyään 100,5 metriä. Härtull lähti hiihto-osuudelle sijalta 50 hypättyään 96,5 metriä. Maalissa Vähäsöyrinki oli 45:s ja Härtull 47:s.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna Chaux-Neuvessa. Maailmancupin kokonaispisteissä kärjessä on Jason Lamy Chappuis. Eroa ranskalaisen ja toisena olevan Mikko Kokslienin välillä on 140 pistettä, kun kilpailematta on enää kolme osakilpailua.

 

 

Tuloskooste:

FIS Yhdistetyn maailmancup

22.1.2011 Chaux-Neuve FRA, HS 118/ 10,0 km

1. David Kreiner AUT 21.59,2

2. Mikko Kokslien NOR + 0,6

3. Felix Gottwald AUT + 1,6

8. Janne Ryynänen FIN + 21,0

45. Eetu Vähäsöyrinki FIN + 3.20,6

47. Jim Härtull FIN + 3.29,8

 

Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com