5.12.2010← Takaisin

Ryynänen 18:s Lillehammerissa

Janne Ryynänen petrasi hitusen eilisestä yhdistetyn maailmancupissa Norjassa. Voiton vei Ranskan Jason Lamy Chapuis, joka vankisti otettaan myös maailmancupin johtajan keltaisesta liivistä.

Yhdistetyn maailmancup jatkui Norjan Lillehammerissa tutussa komennossa. Ranskan Jason Lamy Chapuis oli paras jo mäkiosuudella ja pääsi 137 metrin hyppynsä turvin ladulle 20 sekuntia ennen muita. Ranskalainen sai hiihtää koko matkan yksin, mutta muista palkintopallisijoista käytiin tiukka kamppailu loppusuoralla. Eilen kotimaisemissaan voittanut Mikko Kokslien kurotti lopulta toiseksi ennen Itävallan Mario Stecheriä. Kokslien ja Stecher eivät kuuluneet mäkiosuuden suurimpiin onnistujiin, mutta molemmat hiihtivät suuren kärkiletkan kiinni varsin nopeasti.

Janne Ryynänen hyppäsi jälleen kelvollisesti. 133,5 metrin hyppy oli neljänneksi paras ja Ryynänen pääsi ladulle 37 sekuntia Lamy Chapuis’n jälkeen. Ryynäsen vauhti ei kuitenkaan riittänyt, kun maailmancupin kovimmat hiihtäjät ottivat komennon suuressa letkassa Lamy Chapuis’n takana. Rovaniemeläinen oli lopulta 18:s jääden kärjestä 44,6 sekuntia. Kilpailun toinen suomalaisedustaja Joni Karjalainen oli eiliseen tapaan sijalla 52.

”Ihan positiivisin mielin ollaan, vaikka sija ei ehkä siltä näytä. Eiliseen nähden Jannelta hyvä hiihto. Hän jäi kisan voittajasta seitsemän sekuntia ladulla. Kun vielä saa mäkeen huippusuorituksen kuten koekierroksella tänään, hän taistelee kärkisijoista”, analysoi päävalmentaja Kimmo Savolainen.

Suomen joukkue matkaa seuraavaksi kotiin harjoittelemaan. Maailmancup jatkuu 18.12. Itävallan Ramsaussa.
    ”Kotiin treenaamaan reiluksi viikoksi ja keskiviikkona Ramsauhun. Varakisa on perjantaina ja hyppäämme siellä päivän ennen sitä. Neljä urheilijaa yritetään saada mukaan. Treenitauko tulee hyvään saumaan”, kertoi Savolainen.